Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 502MEYVE SUYU ÜRETİM TEKNİKLERİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Meyve suyu ve konsantresi üretim teknolojileri konularında öğrencilerin yeterli bilgi ve deneyimi kazanması.
Ders İçeriği Meyve suyu üretiminde kullanılan hammaddeler ve özellikleri, Meyve suyu üretim aşamaları ve dikkat edilecek hususlar, Meyve sularının özellikleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Meyve suyu ve konsantresi üretim teknolojileri konularında öğrencilerin yeterli bilgi ve deneyim sahibi olur.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 0015   55      
Ara Toplam5   55      
Katkı500055000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Bahar1ÇETİN KADAKAL
Detay 2017-2018 Bahar1ÇETİN KADAKAL
Detay 2013-2014 Güz1OKTAY YEMİŞ
Detay 2012-2013 Güz1OKTAY YEMİŞ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 502 MEYVE SUYU ÜRETİM TEKNİKLERİ 3 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. ÇETİN KADAKAL ckadakal@pau.edu.tr MUH A0175 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Meyve suyu ve konsantresi üretim teknolojileri konularında öğrencilerin yeterli bilgi ve deneyimi kazanması.
İçerik Meyve suyu üretiminde kullanılan hammaddeler ve özellikleri, Meyve suyu üretim aşamaları ve dikkat edilecek hususlar, Meyve sularının özellikleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Meşrubat teknolojisine giriş
2 Türkiye’de meyve suyu endüstrisi
3 Temel kavramlar, RSK tanı değerleri
4 Meyvelerin işlenmeye hazırlanması, parçalanması
5 Mayşeye uygulanan işlemler
6 Mayşenin preslenmesi ve pres tipleri
7 Durultma ajanları ve kullanımı
8 Durultma ajanları ve kullanımı
9 Ara sınav
10 Filtrasyon
11 Filtrasyon
12 Evaporasyon
13 Resterasyon ve kütle dengesi hesaplamaları
14 Gazlı içecekler teknolojisi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
1. CEMEROĞLU, B., KARADENİZ, F. 2009. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Cilt 1. Gıda Teknolojisi Derneği Y.No:38. ANKARATürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları