Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 531GIDA İŞLEMEDE SUPERKRİTİK AKIŞKAN TEKNOLOJİSİNİN KULLANIMI3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Süperkritik akışkan teknolojisinin gıda işlemede kullanım alanlarının öğrenilmesi.
Ders İçeriği Superkritik akışkanların tanıtılması, özellikleri, gıda sanayiinde superkritik akışkan teknoljisinin kullanım alanları, ekstraksiyon, fraksiyonlarına ayırma.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Süperkritik akışkan teknolojisinin temellerini bilme.
2Süperkritik akışkan teknolojisinin gıda işlemede kullanım alanlarını bilme.
3Süperkritik akışkan teknolojisin gıda işlemede kullanımına yönelik araştırma planlayabilme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 0015554444     
ÖK 0025555553     
ÖK 00355555525    
Ara Toplam15151514141495    
Katkı555555320000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14798
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2012-2013 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2012-2013 Güz1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2011-2012 Bahar1SAMİ GÖKHAN ÖZKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMU 531 GIDA İŞLEMEDE SUPERKRİTİK AKIŞKAN TEKNOLOJİSİNİN KULLANIMI 3 + 0 1 Türkçe 2014-2015 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. SAMİ GÖKHAN ÖZKAL sgozkal@pau.edu.tr MUH A01131 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Süperkritik akışkan teknolojisinin gıda işlemede kullanım alanlarının öğrenilmesi.
İçerik Superkritik akışkanların tanıtılması, özellikleri, gıda sanayiinde superkritik akışkan teknoljisinin kullanım alanları, ekstraksiyon, fraksiyonlarına ayırma.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Giriş, superkritik akışkan tanımı.
2 Süperkritik akışkanlarda çözünürlük.
3 Süperkritik akışkan ekstraksiyonu.
4 Yağlı tohumlardan süperkritik akışkanla yağ ekstraksiyonu
5 Bitkisel yağların süperkritik akışkanlarda çözünürlükleri
6 Ekstraksiyon işlemlerinin kütle aktarım modelleri
7 Süperkritik akışkanlarla fraksiyonlarına ayırma
8 Yumurta yağlarının süperkritik akışkan ekstraksiyonu
9 Et ürünlerinde süperkritik akışkan ekstraksiyonu
10 Balık ürünlerinde süperkritik akışkan ekstraksiyonu
11 Uçucu yağ ve aromaların süperkritik akışkan ekstraksiyonu
12 Süperkritik akışkan kromotografisi
13 Süperkritik akışkanlarda rekasiyon
14 Süperkritik akışkanların diğer uygulama alanları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Konu ile ilgili tüm bilimsel dergi ve kitaplar Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları