Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
HAS 506TOPLUM BESLENMESİNE GİRİŞ2 + 01. Yarıyıl2,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Toplum beslenmesinin anlamı ve önlemi, besin öğeleri, besin grupları, beslenme bozuklukları, besin hijyeni, sağlıklı beslenme, beslenme ilkeleri.
Ders İçeriği Toplum beslenmesinin anlamı ve önlemi, besin öğeleri, besin grupları, beslenme bozuklukları, besin hijyeni, sağlıklı beslenme, beslenme ilkeleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Beslenmenin tanımını bilir, toplumsal önemini açıklar.
2besin öğelerini ve besin gruplarını bilir, açıklar.
3Yeterli ve dengeli beslenmenin önemini bilir ve açıklar.
4Beslenme bozukluklarına bağlı oluşan hastalıkları bilir.
5Anne-bebek beslenmesi gibi özel gruplarda beslenmenin önemini bilir ve açıklar.
6Tarım politikalarının toplum beslenmesindeki yerini bilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 001  33     3 42 
ÖK 002  23     3 43 
ÖK 0032333     4 43 
ÖK 004 343     4 5  
ÖK 0052334  22 4 53 
ÖK 006 233  22 3 42 
Ara Toplam4111819  44 21 2613 
Katkı12330011040420

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)13226
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11919
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






65

2,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2015-2016 Bahar1MEHMET BOSTANCI
Detay 2015-2016 Güz1MEHMET BOSTANCI


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
HAS 506 TOPLUM BESLENMESİNE GİRİŞ 2 + 0 1 Türkçe 2015-2016 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
TIP D0011 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Toplum beslenmesinin anlamı ve önlemi, besin öğeleri, besin grupları, beslenme bozuklukları, besin hijyeni, sağlıklı beslenme, beslenme ilkeleri.
İçerik Toplum beslenmesinin anlamı ve önlemi, besin öğeleri, besin grupları, beslenme bozuklukları, besin hijyeni, sağlıklı beslenme, beslenme ilkeleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 toplum, sağlık, sağlığı bozan nedenler, sağlık hizmetleri
2 beslenme, beslenme bilimi ile ilgili kavramlar = (beslenme, beslenme bilimi ve ilgili kavramlar
3 sağlıkta beslenmenin yeri ve önemi
4 beslenme ile ilgili hastalıklar 1
5 beslenme ile ilgili hastalıklar 2
6 toplumda beslenme sorunlarının nedenleri
7 beslenmede günümüz teknolojik gelişmelerinin önemi ve yeri
8 ara sınav
9 günümüz teknolojik gelişmelerinin beslenmede önemi ve yeri
10 beslenmede metodoloji
11 sorunların giderilmesinde öneri ve önlemleri
12 sorunların giderilmesinde önlemler ve öneriler
13 besin öğeleri
14 besin grupları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları