Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
TOUR 528TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞI3 + 02. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Osmanlı ve Selçuklu mutfağı başta olmak üzere Türk mutfağı Fransız, İtalyan, İspanyol, Rus, İngiliz, Alman ve Uzak doğu mutfakları yemek pişirme teknikleri, malzeme ve araç gereç bilgisi ve yemek reçeteleri, uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak bu dersin amacını oluşturmaktadır.
Ders İçeriği Dünya mutfakları ile ilgili genel bilgi, Osmanlı Saray Mutfağı, Selçuklu Mutfağı, Fransız, Çin, İtalyan, İspanyol, Meksika, Rus mutfakları ile Arap ülkeleri, Uzak Doğu ve Asya, Güney ve Kuzey Amerika, Kuzey Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda v.b. gibi mutfakların özellikleri ve yemek kültürleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Ödevler31030
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12323
Arasınav11515
Sunum22346
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları