Ders İçeriği
|
Meyveciliğin ülke ekonomisindeki yeri ve önemi. Bölgelere göre üretim miktarları., Meyveciliğin ekonomik istekleri: İklim faktörleri, toprak faktörleri, Meyve ağaçlarında çiçek tomurcuğu oluşumu: Tomurcuk yapıları, Fizyolojik ayrım ve morfolojik ayrım periyotları., Meyvenin oluşumu: Meyve türlerinde eşey dağılışı, tozlaşma ve döllenme, Meyve dökümleri ve seyreltme, Meyve ağaçlarında yıl aşırı verim (periyodisite)., Meyvecilik tekniği: Meyve ağaçlarını çoğaltma tekniği ( Generatif çoğaltma, Vejetatif çoğaltma), Meyvecilik tekniği: Meyve ağaçlarını çoğaltma tekniği ( Generatif çoğaltma, Vejetatif çoğaltma), Meyve fidanı yetiştirilmesi: Fidanlık yerinin seçimi, Anaç yetiştirilmesi., Meyve bahçesi kurulması ve yıllık bakım işleri, Bitki büyümesini düzenleyici maddeler, özellikleri ve meyvecilikteki kullanım alanları, Bitki büyümesini düzenleyici maddeler, özellikleri ve meyvecilikteki kullanım alanları, Meyve pomolojisi, Önemli meyve türleri: Elma, Armut, Ayva,Yenidünya, Kiraz, Vişne, Şeftali, Nektarin, Kayısı, Erik, Antepfıstığı, Badem, Fındık, Ceviz, Kestane, İncir, Nar, Zeytin, Çilek., Meyve Ağaçlarının budanması, Meyvelerde derim, muhafaza ve pazarlama konuları anlatılacaktır.
|