Hafta | Konular |
1 |
Yiyecek içecek hizmetlerinin tarihsel gelişimi.
Yiyecek içecek hizmeti sunan işletmeler.
|
2 |
Yiyecek içecek işletmelerinde organizasyon yapısı ve personelin kademelendirilmesi.
|
3 |
Yiyecek içecek işletmelerinde üretim ve servise ilişkin donanım ve ekipman.
|
4 |
Yiyecek içecek işletmelerinde salon düzeni ve salonun etkin kullanımına ilişkin dikkate alınması gereken noktalar.
|
5 |
Masa örtüsü. kapak örtü, molton, köpük örtü kullanım amaçları ve serme, toplama uygulamaları.
|
6 |
Peçete çeşitleri ve kullanım alanları. Peçete katlama uygulamaları.
|
7 |
Masa üstü metal servis takımları. Yıkama, silme ve depolama süreçleri.
|
8 |
Ara sınav.
|
9 |
Masa üstü porselen ve cam servis araçları.Yıkama, silme ve depolama süreçleri.
|
10 |
Kuver çeşitleri ve karakteristik özellikleri.
|
11 |
Kuver açma uygulamaları.
|
12 |
Tabak ve tepsi taşıma yöntemleri.
|
13 |
Tabak ve tepsi taşıma uygulamaları.
|
14 |
Yiyecek içecek servisinde kullanılan araba çeşitleri ve özellikleri.
|