Menu
PAÜ Ana Sayfa
Menu
Eğitim Bilgi Sistemi
LİSANS
.
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
.
ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
.
422 ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ (İ.Ö.) (2020)
Ders Bilgileri
|
Ders Öğrenme Kazanımları
|
Dersin Program Yeterlilikerine Katkısı
|
AKTS / İş Yükü Tablosu
|
Ders Şubeleri
DERS BİLGİLERİ
Ders Kod
Ders Ad
T+U Saat
Yarıyıl
AKTS
OTI 148
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI
3 + 0
8. Yarıyıl
4
DERS TANIMI
Ders Düzeyi
Lisans
Ders Türü
Seçmeli
Dersin Amacı
Bu derste iş hayatında kalite güvencesi ve standartları ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır
Ders İçeriği
Kalite Kavramı, Standart ve Standardizasyon, Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi Yönetim kalitesi ve standartları
Ders Ön Koşul
Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul
Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi
Yüz yüze
DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
48
Kalite Yönetim Sisteminin Altyapısını Oluşturmak Kalite Standartlarını Uygulamak İstatistiksel kalite kontrol yöntemleri uygulamak Standardın üretim ve hizmet sektöründe öneminin anlaşılması Efqm mükemmellik modelinin anlaşılması
DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
No
PY 01
PY 02
PY 03
PY 04
PY 05
PY 06
PY 07
PY 08
PY 09
PY 10
ÖK 48
2
Ara Toplam
2
Katkı
0
0
0
0
0
0
0
0
0
2
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
Sayısı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)
13
6
78
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)
1
13
13
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)
1
13
13
Toplam İş Yükü
Dersin AKTS Kredisi
104
4
DERS ŞUBELERİ
Dönem seçiniz :
Tüm Dönemler
2020-2021 Bahar
2019-2020 Bahar
2018-2019 Bahar
Ders Dönemi
Şube No
Dersi Veren Öğretim Elemanı
Detay
2020-2021 Bahar
2
ALİME BAYINDIR EROL
Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:
OTI 148
Dersin Adı:
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI
Saat (T+P) :
3 + 0
Şube No :
2
Öğretim Dili:
Türkçe
Şube Dönemi :
2020-2021 Bahar
Öğretim Elemanı :
DOÇENT ALİME BAYINDIR EROL
E-Posta :
abayindir@pau.edu.tr
İç Hat:
Ders Yeri
UBYO A0019,
Amaç :
Bu derste iş hayatında kalite güvencesi ve standartları ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır
İçerik :
Kalite Kavramı, Standart ve Standardizasyon, Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi Yönetim kalitesi ve standartları
Devam Zorunluluğu :
Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
Hafta
Konular
1
STANDARDİZASYON
2
Standardizasyonun İlkeleri
3
STANDARDİZASYONUN AMAÇLARI
4
Standardizasyonun Sağladığı Faydalar
5
STANDART ÇEŞİTLERİ
6
TÜRKİYE’DE STANDARDİZASYON
7
TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ (TSE)
8
TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ (TSE)
9
Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)
10
İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemlerinin (OHSAS) belgelendirilmesi
11
Uluslararası Standart Çalışmaları
12
ULUSLARARASI STANDARDİZASYON KURULUŞU (ISO)
13
ULUSLARARASI ELEKTROTEKNİK KOMİSYONU (IEC)
14
STANDARTLARIN UYGULANMASI İÇİN ULUSLARARASI FEDERASYON (IFAN)
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme Yöntemi
Katkı Yüzdesi (%)
Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı
60
Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav
40
Ara Sınav
T+U :
Teorik + Pratik
PY:
Program Yeterlilikleri
ÖK:
Ders Öğrenme Kazanımları
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları