1 | Gıdalarda önemli bakteriler (Teo.) ile mikrobiyoloji laboratuarının temel kuralları, besiyeri hazırlama ve depolama (Uyg.) yöntemlerini öğrenme
Gıdalarda önemli fungi, protozoa ve viruslar (Teo.) ile Sterilizasyon prensipleri, örnek alma ve ekim için hazırlama yöntemlerini (Uyg.) öğrenme
Gıdaların bulaşma kaynakları ve mikrobiyolojik gelişmeyi etkileyen faktörler (Teo.) ile Temel sayım yöntemlerini (Uyg.) öğrenme
Süt ve süt ürünleri, meyve-sebze, tahıl ürünleri, fermente ve konserve gıdaların mikrobiyal florası ve bozulmaları (Teorik) ile toplam aerobik/anaerobik/psikrofilik mikroorganizma sayım yöntemlerini (Uygulama) öğrenme
Gıda muhafaza yöntemleri; ısıl işlem, ışınlama, Modifiye Atmosferde Paketleme, kurutma (Teo.) ile Koliform ve E.coli aranması ve sayımını petri plak ve EMS yöntemleri (Uyg.) ile öğrenme.
Ulusal ve uluslararası gıda mevzuatı ve kriterlerini (Teo.) öğrenme ile S.aureus ile Laktik asit bakterilerinin analizlerini (Uyg.) öğrenme
Gıda ürünlerinin hızlı analiz yöntemleri ile (Teo.) Salmonella spp. Analizini (Uyg.) öğrenme
Prediktif mikrobiyoloji çalışma alanları ile (Teo.) bilgisayar ortamında verilerin değerlendirilmesini (Uyg.) öğrenme |