Menu
PAÜ Ana Sayfa
Menu
Eğitim Bilgi Sistemi
LİSANS
.
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
.
ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
.
422 ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ (İ.Ö.) (2020)
Ders Bilgileri
|
Ders Öğrenme Kazanımları
|
Dersin Program Yeterlilikerine Katkısı
|
AKTS / İş Yükü Tablosu
|
Ders Şubeleri
DERS BİLGİLERİ
Ders Kod
Ders Ad
T+U Saat
Yarıyıl
AKTS
OTI 123
TARIM İŞLETMELERİNDE ÜRETİM YÖNETİMİ
3 + 0
5. Yarıyıl
3
DERS TANIMI
Ders Düzeyi
Lisans
Ders Türü
Zorunlu
Dersin Amacı
Üretim felsefesi üzerinde durularak üretim kaynaklarının ve araçlarının yönetilmesi teknikleri öğretilerek, bunların ülke ekonomisi açısından önemi vurgulanarak kaynak verimliliği ve süreç etkinliği sağlanması ve arttırılması üzerinde odaklanılacaktır.
Ders İçeriği
Bu derste, üretim kavramı üzerinde durularak üretim sisteminin ve onun çevresi ile birlikte girdi-işlem-çıktı süreci içindeki akışa paralel olarak ve yukarıda bahsedilen öğrenme çıktılarının öğrenciler tarafından kavranabilmesi için gerekli bilgiler verilerek teknikler öğretilecektir.
Ders Ön Koşul
Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul
Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi
Yüz yüze
DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
23
Üretim ve üretim yönetimi söz konusu olduğunda, gerekli kavram ve ilişkileri yorumlayarak görev tanımlarını oluşturur Üretilecek mal ve hizmetler için hangi tür girdilere ihtiyaç duyulacağını belirler. Bunların kullanım düzeylerini hesaplar ve uygun ürün/hizmet kombinasyonlarına karar verir Yeni işyeri/fabrika kurulmak istendiğinde en uygun kuruluş yeri seçimi için değerlendirme yapar. Mevcut işyerinde/tesiste yerleşim değişikliklerini önerir ve uygular.
DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
No
PY 01
PY 02
PY 03
PY 04
PY 05
PY 06
PY 07
PY 08
PY 09
PY 10
ÖK 23
2
1
Ara Toplam
2
1
Katkı
0
0
0
0
0
2
0
0
0
1
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
Sayısı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)
14
3
42
Ödevler
10
3
30
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)
1
2
2
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)
1
4
4
Toplam İş Yükü
Dersin AKTS Kredisi
78
3
DERS ŞUBELERİ
Dönem seçiniz :
Tüm Dönemler
2020-2021 Güz
2019-2020 Güz
2018-2019 Güz
2017-2018 Güz
Ders Dönemi
Şube No
Dersi Veren Öğretim Elemanı
Detay
2020-2021 Güz
1
SAMURAY KARACA
Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:
OTI 123
Dersin Adı:
TARIM İŞLETMELERİNDE ÜRETİM YÖNETİMİ
Saat (T+P) :
3 + 0
Şube No :
1
Öğretim Dili:
Türkçe
Şube Dönemi :
2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı :
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SAMURAY KARACA
E-Posta :
skaraca@pau.edu.tr
İç Hat:
Ders Yeri
Derslik Belirtilmemiştir.
Amaç :
Üretim felsefesi üzerinde durularak üretim kaynaklarının ve araçlarının yönetilmesi teknikleri öğretilerek, bunların ülke ekonomisi açısından önemi vurgulanarak kaynak verimliliği ve süreç etkinliği sağlanması ve arttırılması üzerinde odaklanılacaktır.
İçerik :
Bu derste, üretim kavramı üzerinde durularak üretim sisteminin ve onun çevresi ile birlikte girdi-işlem-çıktı süreci içindeki akışa paralel olarak ve yukarıda bahsedilen öğrenme çıktılarının öğrenciler tarafından kavranabilmesi için gerekli bilgiler verilerek teknikler öğretilecektir.
Devam Zorunluluğu :
Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
Hafta
Konular
1
Üretim Yönetimine Giriş
2
Üretim Yönetiminin Temel Kavramları
3
Üretim Sistemleri
4
Mamul Tasarımı
5
Kuruluş Yerinin Seçimi
6
Kuruluş Yerinin Seçimi (Devam)
7
İş Yeri Düzenleme
8
İş Yeri Düzenleme (Devam)
9
Kapasite Planlaması
10
Kapasite Planlaması (Devam)
11
İş Analizleri
12
İş Analizleri (Devam)
13
Teknoloji Seçimi
14
Tamir-Bakım Planlaması
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Kaynaklar
Kaynak Dili
Mahmut Tekin, Üretim Yönetimi Cilt 1
Türkçe
Bülent Kobu, Üretim Yönetimi
Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme Yöntemi
Katkı Yüzdesi (%)
Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı
60
Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav
40
Ara Sınav
T+U :
Teorik + Pratik
PY:
Program Yeterlilikleri
ÖK:
Ders Öğrenme Kazanımları
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları