Menu
PAÜ Ana Sayfa
Menu
Eğitim Bilgi Sistemi
LİSANS
.
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
.
ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
.
422 ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ (İ.Ö.) (2020)
Ders Bilgileri
|
Ders Öğrenme Kazanımları
|
Dersin Program Yeterlilikerine Katkısı
|
AKTS / İş Yükü Tablosu
|
Ders Şubeleri
DERS BİLGİLERİ
Ders Kod
Ders Ad
T+U Saat
Yarıyıl
AKTS
OTI 211
TARIM TARİHİ VE DEONTOLOJİSİ
2 + 0
8. Yarıyıl
4
DERS TANIMI
Ders Düzeyi
Lisans
Ders Türü
Seçmeli
Dersin Amacı
Tarım tarihi ve deontolojisi hakkında bilgi sahibi olmak.
Ders İçeriği
Organik tarım işletmecisinin amacı, görevleri, sorumlulukları, meslek ahlakı, temel ilkeleri ve diğer mühendislik dalları ile münasebetleri, yönetmelikler ve diğer meslek kuruluşları.
Ders Ön Koşul
Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul
Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi
Yüz yüze
DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1
Organik tarım işletmeciliğinin genel sınırları öğrenilir.
DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
No
PY 01
PY 02
PY 03
PY 04
PY 05
PY 06
PY 07
PY 08
PY 09
PY 10
ÖK 01
Ara Toplam
Katkı
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
Sayısı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)
13
4
52
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)
13
4
52
Toplam İş Yükü
Dersin AKTS Kredisi
104
4
DERS ŞUBELERİ
Dönem seçiniz :
Tüm Dönemler
2019-2020 Bahar
2018-2019 Bahar
Ders Dönemi
Şube No
Dersi Veren Öğretim Elemanı
Detay
2019-2020 Bahar
2
OKTAY ERDOĞAN
Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:
OTI 211
Dersin Adı:
TARIM TARİHİ VE DEONTOLOJİSİ
Saat (T+P) :
2 + 0
Şube No :
2
Öğretim Dili:
Türkçe
Şube Dönemi :
2019-2020 Bahar
Öğretim Elemanı :
DOÇENT OKTAY ERDOĞAN
E-Mail:
İç Hat:
Ders Yeri
UBYO A0019,
Amaç :
Tarım tarihi ve deontolojisi hakkında bilgi sahibi olmak.
İçerik :
Organik tarım işletmecisinin amacı, görevleri, sorumlulukları, meslek ahlakı, temel ilkeleri ve diğer mühendislik dalları ile münasebetleri, yönetmelikler ve diğer meslek kuruluşları.
Devam Zorunluluğu :
Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
Hafta
Konular
1
Genel bilgiler
2
Tarım tarihine giriş
3
Tarım tarihi
4
Tarım tarihi
5
Gıda maddelerinin tarihsel gelişimi
6
Gıda Teknolojisinin tarihsel gelişimi
7
Ülkemizde bulunan tarım kuruluşları tarihi
8
Ara Sınav
9
Tarım eğitimi veren kuruluşların tarihi
10
Deontoloji
11
Diğer meslek kuruluşları ile ilişkiler
12
Mevzuat
13
Mesleki oda birliklerinin incelenmesi
14
Genel tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Kaynaklar
Kaynak Dili
Tarım tarihi ve deontoloji. Mithat Direk., Mikrobun keşfi. TÜBİTAK Yayınları.
Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme Yöntemi
Katkı Yüzdesi (%)
Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı
60
Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav
40
Ara Sınav
T+U :
Teorik + Pratik
PY:
Program Yeterlilikleri
ÖK:
Ders Öğrenme Kazanımları
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları