Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
TIP 231BESLENME İLKELERİ1 + 03. Yarıyıl1

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkelerini öğrenmek
Ders İçeriği sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkeleri
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1sağlıklı ve hastalar için dengeli beslenme ilkelerini bilir ve tanımlar

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07
ÖK 001   333 
Ara Toplam   333 
Katkı0003330

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14114
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)717
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)122
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)133
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






26

1
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2022-2023 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2021-2022 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2020-2021 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2019-2020 Güz1İLGÜN ÖZEN ÇINAR
Detay 2018-2019 Güz1İLGÜN ÖZEN ÇINAR
Detay 2017-2018 Güz1SEHER ARSLAN
Detay 2016-2017 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2015-2016 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2014-2015 Güz1NURTEN ÇEKAL
Detay 2013-2014 Güz1ÇAĞLAR ŞAŞMAZ
Detay 2012-2013 Güz1ÇAĞLAR ŞAŞMAZ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
TIP 231 BESLENME İLKELERİ 1 + 0 1 Türkçe 2022-2023 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. NURTEN ÇEKAL ncekal@pau.edu.tr FTRYO A0129 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkelerini öğrenmek
İçerik sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkeleri
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Beslenme, sağlık, eğitim, beslenme sorunlarının temel nedenleri, beslenme ile ilgili temel kavramlar.
2 Besin öğelerinin sınıflandırılması Karonhidratlar
3 Proteinler
4 Yağlar
5 Enerji
6 Su ve mineraller
7 Vitaminler
8 Besin grupları
9 ARA SINAV
10 Gebe ve emzikli beslenmesi
11 Çocuk beslenmesi
12 Adölesan beslenmesi
13 Yaşlı beslenmesi
14 Yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan hastalıklar.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları