Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 331GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI0 + 45. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Gıda işleme fabrikalarına teknik geziler yapılarak, gıda işleme süreçleri ve ekipmanları yerini görüp inceleyerek, teorik bilgileri pratik bilgilerle destekleyip, iyileştirmektir.
Ders İçeriği Salça fabrikası, Meşrubat ve gazlı içecek fabrikası, Salamura zeytin ve turşu fabrikası, Un fabrikası, Makarna fabrikası, Konsantre meyve suyu fabrikası, Ekmek fabrikası, Gıda fuarı, Mezbaha, Şeker fabrikası, Lokum işletmesi gezisi. Bölümde uygulama (salamura yeşil zeytin yapımı), Bölümde uygulama (siyah zeytin yapımı).
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda işleme fabrikalarına teknik geziler yapılarak, gıda işleme süreçleri ve ekipmanları yerini görüp inceleyerek, teorik bilgileri pratik bilgilerle karşılaştırmak ve sentez yeteneği kazandırabilmek. Öğrencileri çalışma hayatına uygulamalı olarak hazırlamak.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 0015555555335555
Ara Toplam5555555335555
Katkı5555555335555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)122
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)14114
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz3HAKAN KARACA


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 331 GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI 0 + 4 3 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. HAKAN KARACA hkaraca@pau.edu.tr MUH A0312 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Gıda işleme fabrikalarına teknik geziler yapılarak, gıda işleme süreçleri ve ekipmanları yerini görüp inceleyerek, teorik bilgileri pratik bilgilerle destekleyip, iyileştirmektir.
İçerik Salça fabrikası, Meşrubat ve gazlı içecek fabrikası, Salamura zeytin ve turşu fabrikası, Un fabrikası, Makarna fabrikası, Konsantre meyve suyu fabrikası, Ekmek fabrikası, Gıda fuarı, Mezbaha, Şeker fabrikası, Lokum işletmesi gezisi. Bölümde uygulama (salamura yeşil zeytin yapımı), Bölümde uygulama (siyah zeytin yapımı).
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Salça fabrikası gezisi
2 Bölümde uygulama (salamura yeşil zeytin yapımı)
3 Meşrubat ve gazlı içecek fabrikası gezisi
4 Salamura zeytin ve turşu fabrikası gezisi
5 Bölümde uygulama (siyah zeytin yapımı)
6 Un fabrikası gezisi
7 Makarna fabrikası gezisi
8 Konsantre meyve suyu fabrikası gezisi
9 Ara sınav
10 Ekmek fabrikası gezisi
11 Gıda fuarı gezisi
12 mezbaha gezisi
13 Şeker fabrikası gezisi
14 Lokum işletmesi gezisi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav25Ara Sınav
Ödev25Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları