Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 484LISANS TEZI1 + 18. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrenciye ilgi duyduğu bir konuda bireysel çalışma becerisi kazandırmak
Ders İçeriği Her öğrenci gıda mühendisliği alanında ilgi duyduğu bir konu seçer, bu konudaki literatür bilgilerini elde eder, gerekliyse bu konuyla ilgili laboratuar çalışmalarını da yapar ve diploma çalışmasını hazırlar. Öğrenciler dönem sonunda bu çalışmayı jüri önünde sunar ve jüri üyeleri öğrencinin dersten başarılı veya başarısız olduğuna karar verir
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda Mühendiliği eğitiminde edindiği bilgiler ışığında özel bir araştırma konusu belirlemeyi öğrenir
2Bilgiye ulaşma yöntemlerini öğrenir
3Konu üzerinde düşünmeyi, tasarım yapmayı ve/veya hipotez oluşturmayı öğrenir
4Araştırma/Tasarım konusu üzerinde bilgi toplar
5Kazanılan bilgileri sistematik şekilde bir araya getirebilme yeteneğini geliştirir
6Elde edilen bilgileri veya deneysel çalışma sonuçlarını yazılı belge haline dönüştürebilmeyi öğrenir
7Çalışma sonuçlarını başkalarına aktarma yöntemlerini öğrenir
8Topluluk karşısında sunum becerisi kazanır

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)428
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14228
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2022-2023 Bahar13SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2021-2022 Bahar15YAHYA TÜLEK
Detay 2021-2022 Bahar17SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2021-2022 Bahar22ENGİN DEMİRAY
Detay 2021-2022 Bahar23HALUK ERGEZER
Detay 2020-2021 Bahar9EZGİ ÖZGÖREN ÇAPRAZ
Detay 2020-2021 Bahar10YAHYA TÜLEK
Detay 2020-2021 Bahar11SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2020-2021 Bahar12FATMA IŞIK
Detay 2020-2021 Bahar13HALUK ERGEZER
Detay 2020-2021 Bahar14HAKAN KARACA
Detay 2020-2021 Bahar15SEBAHATTİN NAS
Detay 2019-2020 Bahar13SEBAHATTİN NAS
Detay 2019-2020 Bahar15YAHYA TÜLEK
Detay 2019-2020 Bahar16SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2019-2020 Bahar17ÇETİN KADAKAL
Detay 2019-2020 Bahar20HAKAN KARACA
Detay 2019-2020 Bahar21FATMA IŞIK
Detay 2019-2020 Bahar23HALUK ERGEZER
Detay 2019-2020 Bahar24ENGİN DEMİRAY
Detay 2018-2019 Bahar12FATMA IŞIK
Detay 2018-2019 Bahar14ÇETİN KADAKAL
Detay 2018-2019 Bahar15SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2018-2019 Bahar16SEBAHATTİN NAS
Detay 2018-2019 Bahar19HALUK ERGEZER
Detay 2018-2019 Bahar22YAHYA TÜLEK
Detay 2017-2018 Bahar11YAHYA TÜLEK
Detay 2017-2018 Bahar12SEBAHATTİN NAS
Detay 2017-2018 Bahar15SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Detay 2017-2018 Bahar18ÇETİN KADAKAL
Detay 2017-2018 Bahar20HALUK ERGEZER
Detay 2017-2018 Bahar21FATMA IŞIK
Detay 2017-2018 Bahar22İLYAS ÇELİK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 484 LISANS TEZI 1 + 1 13 Türkçe 2022-2023 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. SAMİ GÖKHAN ÖZKAL sgozkal@pau.edu.tr MUH A0181 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Öğrenciye ilgi duyduğu bir konuda bireysel çalışma becerisi kazandırmak
İçerik Her öğrenci gıda mühendisliği alanında ilgi duyduğu bir konu seçer, bu konudaki literatür bilgilerini elde eder, gerekliyse bu konuyla ilgili laboratuar çalışmalarını da yapar ve diploma çalışmasını hazırlar. Öğrenciler dönem sonunda bu çalışmayı jüri önünde sunar ve jüri üyeleri öğrencinin dersten başarılı veya başarısız olduğuna karar verir
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Tez ile ilgili konular
2 Tez ile ilgili konular
3 Tez ile ilgili konular
4 Tez ile ilgili konular
5 Tez ile ilgili konular
6 Tez ile ilgili konular
7 Tez ile ilgili konular
8 Tez ile ilgili konular
9 Tez ile ilgili konular
10 Tez ile ilgili konular
11 Tez ile ilgili konular
12 Tez ile ilgili konular
13 Tez ile ilgili konular
14 Tez ile ilgili konular
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları