Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 428GIDA GÜVENLİĞİ VE HACCP3 + 08. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda güvenliği riskleri ve bu risklere karşı kritik kontrol noktalarında alınabilecek önlemler hakkında bilgi sahibi olmak.
Ders İçeriği Gıda endüstrisinde uygulanabilen kalite sistemleri (ISO 9001-2000, CGMP, HACCP, ISO 14000, OHSAS 18100 …vs) ve bunları uygulamanın avantajları. ISO 9000-2000 uygulamaları ve karşılaşılan sorunlar. HACCP uygulaması; HACCP ekibinin oluşturulması, risklerin belirlenmesi, bu risklere karşı önlemlerin alınması, önlemlerin doğrulanması ve bunun onaylanması, dökümantasyon, dökümante edilmiş uygulamaların yayımlanması ve bütün işletme çalışanlarınca uygulanması. HACCP uygulaması ile ilgili yasal düzenlemeler. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda güvenliği risklerini tanıma
2Gıda güvenliğini arttıran uygulamalar
3HACCP prensipleri ve gıda endüstrisinde uygulanması
4Gıda işletmelerinde HACCP uygulanması

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 001122332 3  434
ÖK 002  3343 4 4224
ÖK 0031  33231 1344
ÖK 0041 3344 4 4353
Ara Toplam328121411312 9121415
Katkı1123431302344

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)31442
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)31030
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11414
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11818
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları