Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 415GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE MATEMATİKSEL MODELLEME3 + 08. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda mühendisliğinde uygulana temel matematik modelleme uygulamaları hakkında bilgi vermek.
Ders İçeriği Gıda mühendisliği işlemlerinin matematiksel modellemeleri. Aktarım katsayılarının belirlenmesi için ampirik modeller. Akışkan mekaniği, ısı transferi, kütle transferi ve reaksiyon mühendisliği konularında problem çözümleri. Deney tasarımı ve veri analizi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
11. Aktarım olgusu modellerini analiz yeteneği.
22. Gıda mühendisliğinde kullanılan kinetik modellerleri analiz yeteneği
33. Aktarım katsayılarının belirlenmesi için kullanılan ampirik modelleri kullanabilme yeteneği
44. Gıda mühendisliği süreçleri için kullanılan matematiksel modellemeleri analiz yeteneği
55. Deney tasarımı ve veri analizi yapabilme yeteneği

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 001555555 3     
ÖK 002555555 5     
ÖK 003555555       
ÖK 004555555       
ÖK 0055  55 55     
Ara Toplam252020252520513     
Katkı5445541300000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)11333
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11414
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11515
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları