Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FENG 420MEŞRUBAT TEKNOLOJİSİ3 + 07. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Meyve suyu üretimi, gazlı ve gazsız içecekler teknolojisinin kavratılması. .
Ders İçeriği Meyve suyu üretim teknikleri, Gazlı ve gazsız içecek üretim teknikleri. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Meyve suyu, püresi, nektarı ve meyveli içecek kavramlarını arasındaki farkı bilme
2Meyve sularına ilişkin RSK değerleri bilme ve tağşiş yapılıp yapılmadığına karar verebilme ve meşrubat mevzuatı hakkında bilgi edinme
3 Presleme, durultma ve meyve nektarlarının ayarlanması hakkında bilgi sahibi olma

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 001223 1432 3 43
ÖK 0022 132452 4253
ÖK 0033123 52  4 22
Ara Toplam7366313104 112118
Katkı2122143104143

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)177
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11313
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1HAKAN KARACA


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FENG 420 MEŞRUBAT TEKNOLOJİSİ 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. HAKAN KARACA hkaraca@pau.edu.tr MUH A0312 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Meyve suyu üretimi, gazlı ve gazsız içecekler teknolojisinin kavratılması. .
İçerik Meyve suyu üretim teknikleri, Gazlı ve gazsız içecek üretim teknikleri. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Dersin tanıtılması ve meyve sularına ilişkin mevzuat
2 Meyve suyuna işlenmeleri açısından meyvelerin başlıca nitelikleri
3 Meyvelerin işlenmeye hazırlanmaları
4 Presleme ön işlemleri
5 Mayşenin pulpa işlenmesi
6 Mayşenin preslenmesi ve presler
7 Durultma
8 Filtrasyon ve filtreler
9 Meyve sularının konsantre edilmeleri
10 Aromanın ayrılması ve geri verilmesi
11 Meyve suları ve nektarların tüketim için ambalajlanmaları
12 Meyve sularının ambalajlanmaları
13 Bazı meyvelerin meyve suyuna işlenmesi
14 Sebze suyu üretimi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt)Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt)Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt)Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt)Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt)Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt) Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473.English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt) Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473.English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt)Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt)Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt)Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt)Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt)Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt) Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473.English
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt) Türkçe
Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473.English
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları