Hafta | Konular |
1 |
Dersin tanıtımı: Kapsamı, önemi ve kurallar
|
2 |
Buğday unu ve özellikleri, fırın ürünlerinde kullanımı
|
3 |
Buğday dışındaki unlar ve kullanım alanları, Un ve nişastanın fiziko-kimyasal özellikleri
|
4 |
Un dışındaki diğer fırın ürünü hammaddeleri,
|
5 |
Ekmek yapımında kullanılan hammadde ve özellikleri, bunların kaliteye etkileri
|
6 |
Fırın ürünlerinde üretim işlemleri için pişirme şartları ve önemi,
|
7 |
Hızlı ekmek yapım teknikleri,
|
8 |
Pasta, kek, bisküvi, kraker, tatlı ve benzeri unlu mamüller ve üretim teknolojileri
|
9 |
Pasta, kek, bisküvi, kraker, tatlı ve benzeri unlu mamüller ve üretim teknolojileri,
|
10 |
Son üründe kaliteyi belirleyen faktörler ve muhafaza metotları
|
11 |
Fırın ürünlerinde standardizasyon,
|
12 |
Üretimde kullanılan makine, alet, ekipman çeşitleri ve özellikleri
|
13 |
Özel fırın ürünleri çeşitleri
|
14 |
Alternatif fırın ürünleri ve yeni gelişmeler.
|