Hafta | Konular |
1 |
Dersin tanıtımı. Boyutlar, ölçme sistemleri ve birimler hakkında genel bilgi
|
2 |
Boyutsal eşitlikler ve birimlerinin çevrilmesi
|
3 |
Eşitliklerin boyutsal tutarlılığı
|
4 |
Gıdaların bazı fiziksel nitelikleri: Konsantrasyon ve yoğunluk
|
5 |
Gıdaların bazı fiziksel nitelikleri: Sıcaklık ve Isı
|
6 |
Gıdaların bazı fiziksel nitelikleri: Basınç
|
7 |
Kütle denkliklerine ilişkin temel ilkeler
|
8 |
Meyve suyu, nektar ve reçel üretiminde kütle dengesi hesaplamalarına ilişkin uygulamalar
|
9 |
Seyreltme ve konsantrasyon işlemlerinde kütle dengesi hesaplamalarına ilişkin uygulamalar
|
10 |
Kurutma teknolojisinde kütle dengesi hesaplamalarına ilişkin uygulamalar
|
11 |
Ekstraksiyon işleminde kütle dengesi hesaplamalarına ilişkin uygulamalar
|
12 |
Enerji denkliklerine ilişkin temel ilkeler
|
13 |
Enerji, ısı, faz değişimi, entalpi, özgül ısı, doygun ve kızgın buhar kavramları
|
14 |
Enerji denkliği hesaplamalarına ilişkin uygulamalar
|