Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ENVE 302İÇME SULARININ ARITIMI3 + 08. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Su kalite parametreleri, kaynak seçimi, arıtma süreçlerinin seçimi ve uygulanması ile ilgili bilgilerin kazandırılması.
Ders İçeriği Ders kapsamında içme sularının arıtımında kullanılan prosesler ve uygulamaları yer almaktadır.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1İçme suyu olarak kullanılabilecek kaynakları ve suyun özelliklerini tanımlar.
2İçme suyu arıtımında kullanılan tüm prosesleri tasarlar.
3İçme suyu arıtımında kullanılan proseslerin işletimine yönelik temel bilgileri değerlendirir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 001       3    5
ÖK 002       3    5
ÖK 003    5  3    5
Ara Toplam    5  9    15
Katkı0000200300005

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)13452
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1MELTEM BİLİCİ BAŞKAN
Detay 2022-2023 Bahar1MELTEM BİLİCİ BAŞKAN
Detay 2021-2022 Bahar1MELTEM BİLİCİ BAŞKAN
Detay 2020-2021 Bahar1MELTEM BİLİCİ BAŞKAN
Detay 2019-2020 Bahar1MELTEM BİLİCİ BAŞKAN
Detay 2018-2019 Bahar1MELTEM BİLİCİ BAŞKAN
Detay 2017-2018 Bahar1MELTEM BİLİCİ BAŞKAN
Detay 2016-2017 Bahar1MELTEM BİLİCİ BAŞKAN
Detay 2015-2016 Bahar1VEDAT UYAK
Detay 2014-2015 Bahar1VEDAT UYAK
Detay 2013-2014 Bahar1VEDAT UYAK
Detay 2012-2013 Bahar2MELTEM BİLİCİ BAŞKAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ENVE 302 İÇME SULARININ ARITIMI 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. MELTEM BİLİCİ BAŞKAN mbilici@pau.edu.tr EGT BB102 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Su kalite parametreleri, kaynak seçimi, arıtma süreçlerinin seçimi ve uygulanması ile ilgili bilgilerin kazandırılması.
İçerik Ders kapsamında içme sularının arıtımında kullanılan prosesler ve uygulamaları yer almaktadır.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 İçme sularının özellikleri.
2 Arıtmanın amacı ve uygulanan temel işlemler
3 Biriktirme havuzları ve su kalitesi üzerine olan etkileri
4 Havalandırma
5 Hızlı karıştırma ve yumaklaştırma
6 Çöktürme
7 Ara sınav
8 Filtrasyon
9 Dezenfeksiyon
10 Koku ve tat kontrolü
11 Sertlik giderimi
12 Demir ve manganın giderilmesi
13 İyon değiştirme
14 Genel değerlendirme
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Eroğlu, V. (2008). Su Tasfiyesi Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları