1 | Su ve Ph’nın hücresel aktivitelere etkilerini açıklar.
|
2 | Aminoasit ve türevlerinin kimyasını tanımlar.
|
3 | Izolasyon ve tanımlama metodlarını anlatır.
|
4 | Proteinlerin primer, sekonder, tersiyer ve quarterner yapılarını açıklar.
|
5 | Protein yapılarının belirlenmesini ve biyokimyasal uygulamalarını yorumlar.
|
6 | Nükleosit ve nükleotitleri bilimsel olarak adlandırır.
|
7 | DNA ve RNA’nın yapısını açıklar.
|
8 | Proteinlerin, karbohidratların ve lipitlerin özelliklerini tanımlar.
|
9 | Enzimleri ve özelliklerini tanımlar.
|
10 | Biyolojik bileşiklerin hücresel metabolizmasını tanımlar.
|
11 | Biyolojik oksidasyonu açıklar.
|
12 | Kimyasal bağlanma, fosforilasyon, ATP ve NADPH döngülerini anlatır.
|
13 | Karbohidrat ve lipit metabolizmalarını, Azot ve Üre döngülerini, Amino Asit ve Nükleotit metabolizmalarını ve fotosentezi açıklar.
|