Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ORT 208ORGANİK HAYVANCILIK2 + 24. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Organik tarım kurallarına göre hayvansal üretim yapabilme
Ders İçeriği Organik hayvancılığın önemi, organik kırmızı ve beyaz et üretimi, bal, süt ve yumurta üretimi hakkında bilgi verilecektir.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Organik üretimin önemi ve gerekçesini öğrenir
2Çiftlik hayvanları ve tavukların bakım ve yönetimi ile ilgili temel bilgileri öğrenir
3Organik yemin tanımını, organik yemlerin sınıflandırılmasını ve özelliklerini öğrenir
4Organik – ekolojik hayvancılık işletmelerinde organik olmayan yemlerin kullanım koşullarını öğrenir
5Organik – ekolojik hayvancılık işletmelerinde ve organik yemlerde yem katkı maddelerinin kullanımını öğrenir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21
ÖK 001       1 21          
ÖK 002              5      
ÖK 003              5      
ÖK 004          11  5      
ÖK 005              5      
Ara Toplam       1 221  20      
Katkı000000000000004000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11414
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2019-2020 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2018-2019 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2017-2018 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2016-2017 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2015-2016 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2014-2015 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2013-2014 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2012-2013 Bahar1HAKAN KARABACAK
Detay 2011-2012 Bahar1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ORT 208 ORGANİK HAYVANCILIK 2 + 2 1 Türkçe 2020-2021 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. HAKAN KARABACAK hkarabacak@pau.edu.tr ÇAMYO B0005 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Organik tarım kurallarına göre hayvansal üretim yapabilme
İçerik Organik hayvancılığın önemi, organik kırmızı ve beyaz et üretimi, bal, süt ve yumurta üretimi hakkında bilgi verilecektir.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Organik Hayvansal Üretimin Tanımı, Neden Organik Hayvansal Üretim, Türkiye’ de Organik Hayvancılık
2 Organik Hayvansal Üretim İşletmelerinin Kurulması
3 Organik Hayvan Yetiştirme
4 Organik Hayvan Yetiştirme
5 Yemler ve Besleme
6 Organik Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği
7 Organik Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliğinde Uyulması Gereken Kurallar Rules on Breeding of Organic Winged Animals
8 Organik Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliğinde Uyulması Gereken Kurallar Rules on Breeding of Organic Winged Animals
9 Hayvan Sağlığı ve Veteriner Müdahalesi
10 Organik Tarımda Arıcılık
11 Organik Arıcılıkta Dikkat Edilecek Özellikler
12 Organik Tarımda Hayvan Sağlığı
13 Organik Arı Yetiştiriciliğinde Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavi Yöntemleri
14 Organik Arı Yetiştiriciliğinde Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavi Yöntemleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
27676 Sayılı Organik Tarım Yönetmeliği Türkçe
Yayçep, Organik Tarım E-Kitap, Tedgem, AnkaraTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları