Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ORT 205ORGANİK BAĞCILIK2 + 23. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Organik bağ kurabilmek ve bunu işletebilmek için gerekli olan bilgiyi ve donanımı kazandırma
Ders İçeriği Organik bağcılığın genel ilkeleri, organik tarım yöntemiyle bağcılık, organik bağcılıkta kontrol ve sertifikasyon, hakkında bilgi verilecektir
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Asmanın yapısını tanıma
2Asmanın toprak ve ekolojik isteklerini öğrenme
3Bağ yeri seçerken dikkat edilecek hususları kavrama
4Bağ tesis aşamasında yapılması gerekenleri öğrenme
5Asma yetiştiriciliğinde yıllık bakım işlerinin yapılışını öğrenme ve önemini kavrama
6Çeşit seçiminin önemini kavrama

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21
ÖK 00133   1               
ÖK 002  4525               
ÖK 003  22 5   11 1        
ÖK 004  1  5   11 1        
ÖK 005  13345  22          
ÖK 0061 3  333 3323        
Ara Toplam43111052383 7725        
Katkı112214110110100000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12020
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13030
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11010
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2018-2019 Güz1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2017-2018 Güz1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2016-2017 Güz1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2015-2016 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2014-2015 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2013-2014 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2012-2013 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2011-2012 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ORT 205 ORGANİK BAĞCILIK 2 + 2 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi AYSEL YEŞİLYURT ER ayer@pau.edu.tr ÇAMYO B0005 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Organik bağ kurabilmek ve bunu işletebilmek için gerekli olan bilgiyi ve donanımı kazandırma
İçerik Organik bağcılığın genel ilkeleri, organik tarım yöntemiyle bağcılık, organik bağcılıkta kontrol ve sertifikasyon, hakkında bilgi verilecektir
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Organik bağcılığın Türkiye ve dünyadaki genel durumu
2 Organik bağ kurabilme esasları
3 Fidan üretim teknikleri
4 Anaç ve çeşit seçimi
5 Bahçe tesisi
6 Yıllık bakım işleri
7 Yıllık bakım işleri
8 Sofralık üzümlerde hasat sonrası
9 Kurutmalık üzümlerde hasat sonrası
10 Şıralık ve şaraplık üzümlerde hasat sonrası
11 Organik şarap üretimi
12 Organik pekmez ve diğer üzüm ürünlerinin eldesi
13 Organik ürünlerin muhafazası ve pazarlanması
14 Genel tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Genel Bağcılık: H.Çelik,Y.S.Ağaoğlu, Y.Fidan, B.Marasalı, G.SöylemezoğluTürkçe
Organik Tarım: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayçep Eğitim Programları (kitap)Türkçe
Ekolojik Tarım. ETO Ekolojik Tarım Eğitimi Ders NotlarıTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları