Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ORT 203ORGANİK SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ2 + 23. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Sebze yetiştiricilini organik yöntemlerle yapabilme
Ders İçeriği Organik sebze yetiştiriciliğinin temel ilkeleri, sebze hastalık ve zararlılarının organik metotlarla kontrolü, organik sebze üretimi hakkında bilgi verilmektedir
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1 Organik sebze yetiştiriciliğinde ekim nöbeti yapabilme
2Organik sebze yetiştirme tekniklerini öğrenebilme ve bu teknikleri uygulayabilme
3Sebze üretim materyallerini kavrayabilme, bu materyalleri üretimde kullanabilme
4Sebze hastalık, zararlı ve yabancı ot mücadele yöntemlerini uygulayabilme
5Hasat, depolama, ambalajlama ve pazarlama konularında dikkat edilmesi gereken hususları öğrenebilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21
ÖK 001   1    33  2        
ÖK 002       53            
ÖK 003       5             
ÖK 004       431 24        
ÖK 005             5       
Ara Toplam   1   1494 265       
Katkı000000032100110000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)919
Ödevler11010
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12020
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12525
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11010
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK
Detay 2019-2020 Güz1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK
Detay 2018-2019 Güz1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK
Detay 2017-2018 Güz1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK
Detay 2016-2017 Güz1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK
Detay 2015-2016 Güz1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK
Detay 2014-2015 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2014-2015 Güz1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK
Detay 2013-2014 Güz1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK
Detay 2012-2013 Güz1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK
Detay 2011-2012 Güz1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ORT 203 ORGANİK SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ 2 + 2 1 Türkçe 2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK cekarabacak@pau.edu.tr ÇAMYO B0005 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Sebze yetiştiricilini organik yöntemlerle yapabilme
İçerik Organik sebze yetiştiriciliğinin temel ilkeleri, sebze hastalık ve zararlılarının organik metotlarla kontrolü, organik sebze üretimi hakkında bilgi verilmektedir
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Organik sebze yetiştiriciliğinin temel ilkeleri
2 Organik Sebze Üretiminde Geçis ve Geçis Sürecinin Kısalmasını Etkileyen Faktörler
3 Organik Sebze Üretimini Etkileyen Faktörler
4 Organik Sebze Üretiminde Ekim Nöbeti, Ürün Sıralaması Ve Birlikte Üretim Sistemleri
5 Organik Sebze Yetistirme Teknikleri (Çok Yıllık Ekim Nöbeti Programları Uygulamak)
6 Organik Sebze Yetiştirme Teknikleri (Ürün Sıralama Tekniği, Birlikte Üretim – Eş zamanlı Üretim Sistemi)
7 Organik Sebze Çoğaltım Materyali (Tohum, Fide)
8 Organik Sebze Üretiminde Kültürel Bakım İşleri
9 Organik Sebze Üretiminde Hastalık ve zararlı yönetimi
10 Organik Sebze Üretiminde Yabancı Ot Mücadelesi Yönetimi
11 Organik Sebze Üretiminde Hasat
12 Organik Sebzelerin Depolanması
13 Organik Sebzelerin Ambalajlaması ve Pazarlanması
14 Genel Tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Yayçep Organik Tarım KitabıTürkçe
Prof. Dr. Ali İrfan İlbaş Organik Tarım, İlkeler ve Ulusal MevzuatTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları