Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ORT 201ORGANİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ2 + 23. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Organik meyve yetiştirciliğinin önemini kavrayabilme, bu alanda bilgi sahibi donanımlı elemanlar yetiştirme
Ders İçeriği Organik meyve yetiştiriciliğinin temel ilkeleri, meyve yetiştiriciliğinde organik tarım uygulamaları, farklı meyve türleri hakkında bilgi verilmektir.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Organik meyve yetiştirciliği ile konvensiyonel meyve yetiştirciliği arasındaki uygulama farklılıklarını öğrenme
2Organik meyve bahçesi kurma ve bunların devamlılığını sağlamayı öğrenme
3organik üretimin önemini kavrama

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21
ÖK 001       1 33251       
ÖK 002    2    23251       
ÖK 003       1 23222       
Ara Toplam    2  2 796124       
Katkı000010010232410000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)15115
Ödevler11010
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12424
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11010
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2018-2019 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2017-2018 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2016-2017 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2015-2016 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2014-2015 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2013-2014 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2012-2013 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2011-2012 Güz1AYSEL YEŞİLYURT ER


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ORT 201 ORGANİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ 2 + 2 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. EZGİ OKAN ARIKAN eokan@pau.edu.tr ÇAMYO B0001 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Organik meyve yetiştirciliğinin önemini kavrayabilme, bu alanda bilgi sahibi donanımlı elemanlar yetiştirme
İçerik Organik meyve yetiştiriciliğinin temel ilkeleri, meyve yetiştiriciliğinde organik tarım uygulamaları, farklı meyve türleri hakkında bilgi verilmektir.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Organik tarıma geçişte temel kurallar
2 Organik meyve bahçesinin kurulma esasları
3 Fidan üretim teknikleri
4 Anaç ve çeşit seçimi
5 organik bahçe tesisine başlama
6 Yıllık bakım işleri
7 Yıllık bakım işleri
8 yıllık bakım işlemleri
9 Organik ürünlerin pazarlanması ve değerlendirilmesi
10 Dünya da organik meyve alanları
11 Türkiye de organik meyve alanları
12 organik çiftlik ziyareti
13 kurutulmuş organik meyveler
14 kurutulmuş organik meyveler
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Meyvecilik-1: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayçep Yayınları Türkçe
Research Institute of Organic Agriculture (FiBL) databaseEnglish
organic apple production, SL Swezey - 2000 English
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları