Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ORT 102GENEL MEYVECİLİK2 + 22. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Meyveciliğin ülkemiz açısından önemini öğrencilere kavratabilme; özel sektörde ve kamu sektöründe çalışabilecek bilgi ve beceriyi kazandırabilme.
Ders İçeriği Meyveciliğin gelişimi ve ülke ekonomisinde yeri; meyve yetiştiriciliğini etkileyen faktörler; genel meyvecilik bilgileri; meyve bahçelerinin kurulması ve yıllık bakım işleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Meyveciliğin ülkemiz ekonomisindeki önemini kavrama
2Meyve yetiştiriciliğini etkileyen faktörleri öğrenme
3Meyve bahçesi tesisi ve bu tesisin devamlılığını sağlayabilmek için gerekli olan bilgi donanımını sağlama
4Meyve ağaçlarında görülen farklı fizyolojik olayları kavrama.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21
ÖK 001  1         1        
ÖK 002  3313   1           
ÖK 003  1123 1 21 2        
ÖK 004432                  
Ara Toplam437436 1 31 3        
Katkı112112000100100000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)17117
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12525
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13232
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Bahar1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2020-2021 Bahar1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2019-2020 Bahar1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2018-2019 Bahar1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2017-2018 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2015-2016 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2014-2015 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2013-2014 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2012-2013 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2011-2012 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ORT 102 GENEL MEYVECİLİK 2 + 2 1 Türkçe 2021-2022 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. EZGİ OKAN ARIKAN eokan@pau.edu.tr ÇAMYO B0005 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Meyveciliğin ülkemiz açısından önemini öğrencilere kavratabilme; özel sektörde ve kamu sektöründe çalışabilecek bilgi ve beceriyi kazandırabilme.
İçerik Meyveciliğin gelişimi ve ülke ekonomisinde yeri; meyve yetiştiriciliğini etkileyen faktörler; genel meyvecilik bilgileri; meyve bahçelerinin kurulması ve yıllık bakım işleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Meyvecilik kültürünün tarihçesi; ülke ekonomisindeki yeri ve önemi
2 Dünyada ve Türkiye’de yetiştirilen meyve tür ve çeşitleri
3 Meyve yetiştiriciliğini etkileyen faktörler; Türkiye meyve iklim bölgeleri
4 Meyve yetiştiriciliğini etkileyen ekolojik faktörler (sıcaklık, nem, ışık)
5 Meyve yetiştiriciliğini etkileyen ekolojik faktörler (donlar ve kırağılar, yağışlar, rüzgar, yer ve yöney)
6 Meyvecilik bakımından toprak
7 Bahçe yeri seçerken toprak bakımından dikkat edilecek hususlar
8 Meyve bahçelerinde yıllık bakım işleri
9 Meyve bahçelerinde yıllık bakım işleri
10 Meyve ağaçlarının beslenmesi; beslenme organları ve görevleri; yedek besin maddelerinin oluşumu
11 Meyve ağaçlarında çiçek tomurcuğu oluşumu
12 Çiçek tomurcuğu oluşumu üzerine etkili olan faktörler
13 Tozlanma, döllenme, meyve teşekkülü
14 Meyve dökümleri, periyodisite
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Prof.Dr.Ali Ünal, Ege Üniversitesi Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri ders notlarıTürkçe
Meyvecilik 1, Tarım Bakanlığı YAYÇEP yayınları Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları