Hafta | Konular |
1 |
Meyvecilik kültürünün tarihçesi; ülke ekonomisindeki yeri ve önemi
|
2 |
Dünyada ve Türkiye’de yetiştirilen meyve tür ve çeşitleri
|
3 |
Meyve yetiştiriciliğini etkileyen faktörler; Türkiye meyve iklim bölgeleri
|
4 |
Meyve yetiştiriciliğini etkileyen ekolojik faktörler (sıcaklık, nem, ışık)
|
5 |
Meyve yetiştiriciliğini etkileyen ekolojik faktörler (donlar ve kırağılar, yağışlar, rüzgar, yer ve yöney)
|
6 |
Meyvecilik bakımından toprak
|
7 |
Bahçe yeri seçerken toprak bakımından dikkat edilecek hususlar
|
8 |
Meyve bahçelerinde yıllık bakım işleri
|
9 |
Meyve bahçelerinde yıllık bakım işleri
|
10 |
Meyve ağaçlarının beslenmesi; beslenme organları ve görevleri; yedek besin maddelerinin oluşumu
|
11 |
Meyve ağaçlarında çiçek tomurcuğu oluşumu
|
12 |
Çiçek tomurcuğu oluşumu üzerine etkili olan faktörler
|
13 |
Tozlanma, döllenme, meyve teşekkülü
|
14 |
Meyve dökümleri, periyodisite
|