Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ORT 216ORGANİK ÜRÜNLERDE HASAT SONRASI2 + 24. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Organik ürün muhafaza teknikleri ve pazarlama yöntemlerini kullanabilme
Ders İçeriği Organik ürün muhafaza teknikleri, pazarlama yöntemleri hakkında bilgi verilecektir.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Hasat sonrası muhafaza işlemleri (Yıkama, Ayıklama, Paketleme, Depolama vs) işlemlerini uygulayabilme
2Organik ürünlerin muhafaza teknikleri hakkında bilgi sahibi olabilme
3Pazarlama konusunda genel bilgi sahibi olabilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21
ÖK 001                     
ÖK 002                     
ÖK 003                     
Ara Toplam                     
Katkı000000000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Ödevler11010
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11414
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12424
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Bahar1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2020-2021 Bahar1EZGİ OKAN ARIKAN
Detay 2019-2020 Bahar1EZGİ OKAN ARIKAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ORT 216 ORGANİK ÜRÜNLERDE HASAT SONRASI 2 + 2 1 Türkçe 2021-2022 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. EZGİ OKAN ARIKAN eokan@pau.edu.tr ÇAMYO B0002 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Organik ürün muhafaza teknikleri ve pazarlama yöntemlerini kullanabilme
İçerik Organik ürün muhafaza teknikleri, pazarlama yöntemleri hakkında bilgi verilecektir.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Dünyadaki Taze Meyve ve Sebze Üretimi
2 Dünyadaki Taze Meyve ve Sebze Ticareti
3 Dünyadaki Hasat Sonrası Kayıplar
4 Türkiyedeki Hasat Sonrası Kayıplar
5 Hasat Sonrası Taze Meyve ve Sebzelerin Kalite ve Ürün Kayıpları Üzerine Hasat Öncesi Faktörler
6 Hasat Sonrası Taze Meyve ve Sebzelerin Kalite ve Ürün Kayıpları Üzerine Hasat Öncesi Faktörler
7 Taze Meyve ve Sebzeler de Hasat
8 Taze Meyve ve Sebzeler de Hasat
9 Meyve ve sebzelerin depolanması
10 Meyve ve sebzelerin depolanması
11 Ambalaj çeşitleri ve ambalaj malzemeleri
12 Türkiye'deki taze meyve ve sebze pazarlanması
13 Türkiye'deki taze meyve ve sebze pazarlanması
14 Genel tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları