Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ORT 0108SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM SİSTEMLERİ2 + 22. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Çevre,insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen,doğal kaynakların korunduğu, bir üretim şekli olan çevre dostu üretim teknikleri konusunda öğrenciyi bilinçlendirmek; meyve, sebze ve seracılıktaki üretim şekillerini öğretmek.
Ders İçeriği Sürdürülebilir tarımda üretim tekniklerinin neler olduğu ve çevre dostu üretim teknikleriyle ilgili temel kavramlar ve ilkeler konusunda bilgi verilecektir.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Sürdürülebilirlik yaklaşımını kavrayabilme
2Sürdürülebilir tarımsal üretimin diğer üretim şekillerinden farkını anlayabilme
3Organik tarım ile Global Gap arasındaki farkı öğrenebilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21
ÖK 001                     
ÖK 002                     
ÖK 003                     
Ara Toplam                     
Katkı000000000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11616
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13232
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ORT 0108 SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM SİSTEMLERİ 2 + 2 1 Türkçe 2019-2020 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi AYSEL YEŞİLYURT ER ayer@pau.edu.tr ÇAMYO B0006 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Çevre,insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen,doğal kaynakların korunduğu, bir üretim şekli olan çevre dostu üretim teknikleri konusunda öğrenciyi bilinçlendirmek; meyve, sebze ve seracılıktaki üretim şekillerini öğretmek.
İçerik Sürdürülebilir tarımda üretim tekniklerinin neler olduğu ve çevre dostu üretim teknikleriyle ilgili temel kavramlar ve ilkeler konusunda bilgi verilecektir.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Sürdürülebilirlik, sürdürülebilir tarım kavramlarının anlaşılması, öneminin vurgulanması
2 İnsan-tarım-çevre-sürdürülebilirlik etkileşimi
3 Tarımda sürdürülebilirliği etkileyen faktörler
4 Küresel ısınma ve sürdürülebilirlik
5 Sürdürülebilir tarım sistemleri; organik tarım
6 Sürdürülebilir tarım sistemleri; organik tarım
7 Sürdürülebilir tarım sistemleri; iyi tarım uygulamaları
8 Sürdürülebilir tarım sistemleri; iyi tarım uygulamaları
9 Sürdürülebilir tarım ilkeleri; tarım ve çevresel sürdürülebilirlik
10 Sürdürülebilir tarım ilkeleri; tarım ve sosyal sürdürülebilirlik
11 Sürdürülebilir tarım ilkeleri; tarım ve ekonomik sürdürülebilirlik
12 Sürdürülebilir tarım uygulamaları
13 Sürdürülebilir tarımda iyi uygulama örnekleri
14 Sürdürülebilir tarımda iyi uygulama örnekleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları