Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 509SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNİKLERİ3 + 04. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, su ürünlerine değişik işleme teknikleri uygulayarak, insan tüketimi ve diğer amaçlar için daha kullanılabilir hale getirme konularında bilgi edinmektir.
Ders İçeriği Su ürünlerinin biyokimyasal kompozisyonu, muhafaza teknikleri, kurutma, tütsüleme, tuzlama yöntemleri, su ürünleri konserve teknolojisi, surimi, balık protein konsantresi, balık unu ve balık yağı üretim teknolojisi, balık protein ekstrakları üretimi, havyar işleme teknolojisi, balık silajı ve fermente balık ürünleri üretimi, emülsiyon tipi su ürünleri teknolojisi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Su ürünlerinin tanımı ve çeşitleri konusunda bilgileri öğrenme.
2Su ürünlerinin temel biyokimyasal kompozisyonu, insan beslenmesindeki yeri ve önemi hakkında bilgi sahibi olma
3Su ürünlerinin muhafazasında kullanılan teknikler ve uygulama yöntemleri hakkında bilgi kazanma
4Su ürünlerinin işlenmesinde kullanılan temel teknolojileri öğrenme
5Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik işleme teknolojileri konularında bilgi sahibi olma
6Su ürünlerinden yeni ürün geliştirme alternatifleri becerisi kazanma

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11616
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları