Hafta | Konular |
1 |
Dersin genel tanıtımı içeriğinin açıklanması, katkı maddeleri ile ilgili yasal düzenlemeler
|
2 |
Katkı maddelerinin tanımı, toksikolojik değerlendirmeleri, kullanımında dikkat edilecek hususlar, ilgili terim ve kısaltmalar
|
3 |
Gıdaların besince zenginleştirilmesi, vitaminler ve amino asitler
|
4 |
Antimikrobiyal maddeler
|
5 |
Antioksidanlar
|
6 |
Asitler ve Çelatlar
|
7 |
Stabilizörler ve Nişasta
|
8 |
Emülgatörler ve Polioller
|
9 |
Lezzet Maddeleri ve Lezzet Arttırıcılar
|
10 |
Tatlandırıcılar
|
11 |
Renk Maddeleri
|
12 |
Fosfatlar
|
13 |
Topaklanmayı Önleyiciler
|
14 |
Parlatıcılar
|