Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GIT 216ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ 2 + 04. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Şeker teknolojisi, Kakao ve çikolata teknolojisi, Şekerleme teknolojisi, Çay teknolojisi, Kahve teknolojisi, Bal işlenmesi, Pekmez üretimi, Lokum üretimi, Tahin helvası üretimi, Ketçap ve mayonez üretimi
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Bal, pekmez, çikolata, lokum, tahin helvası, yumuşak ve sert şeker, ketçap ve mayonez, toz halindeki gıda ürünlerinin üretimlerinin kontrol yöntemlerini öğrenmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16
ÖK 001                
Ara Toplam                
Katkı0000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11616
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1BURCU ÖZEL
Detay 2022-2023 Bahar1BURCU ÖZEL
Detay 2021-2022 Bahar1BURCU ÖZEL
Detay 2020-2021 Bahar1BURCU ÖZEL
Detay 2019-2020 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2018-2019 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2017-2018 Bahar1BEDRİYE DAVULCU TÜMER
Detay 2016-2017 Bahar1BURCU ÖZEL
Detay 2016-2017 Bahar1ÇİĞDEM ELGİN KARABACAK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GIT 216 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ 2 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. BURCU ÖZEL bozel@pau.edu.tr ÇAMYO B0002 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik Şeker teknolojisi, Kakao ve çikolata teknolojisi, Şekerleme teknolojisi, Çay teknolojisi, Kahve teknolojisi, Bal işlenmesi, Pekmez üretimi, Lokum üretimi, Tahin helvası üretimi, Ketçap ve mayonez üretimi
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 özel gıdalar nelerdir
2 çay
3 kahve
4 şeker
5 tarhana
6 boza
7 kefir
8 sirke
9 hazır çorbalar
10 alkollü içecekler
11 tahin
12 bebek maması
13 Dünyada tüketilen özel gıdalar
14 genel değerlendirme
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları