Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GIT 224GIDA ENDÜSTRİSİ ATIKLARI 2 + 04. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin sonunda öğrenci, •Çeşitli gıda ürünlerinin işlenmesi ile ortaya çıkan atıkları değerlendirme yöntemlerini öğrenir. •Atıkların değerlendirildiği güncel örnekleri bilir. •Geri dönüşüm, kompost ve biyogaz üretimi hakkında bilgi sahibi olur.
Ders İçeriği Gıda endüstrisinin yan ürünleri ve artıklarının sınıflandırılması, Tanımları, Artık ve atıkların yapısal özellikleri ve kimyasal bileşimleri, Gıda sanayii atık-sularının karakteri, Süt, Hububat, Et ve kümes hayvanları bitkisel ve hayvansal yağlar, Şeker endüstrilerinin artık ve atıklarının değerlendirilmesi, Meyve-sebze değerlendirme ve fermantasyon proseslerinin artık ve atıklarının değerlendirilmesi
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Önemli gıda endüstrisi atıklarını öğrenir.
2Gıdaların üretiminde bazı atıkların işlenmesini öğrenir.
3Gıdaların üretiminde bazı atıksuların işlenmesini öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16
ÖK 001                
ÖK 002                
ÖK 003                
Ara Toplam                
Katkı0000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11616
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları