Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GIT 209SOFRALIK ZEYTİN TEKNOLOJİSİ 2 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Öğrencilere gıda sanayinde sofralık zeytin teknolojisi alanındaki temel teknolojik işlemleri, muhafaza yöntemleri ve bu alanda kullanılan katkı maddeleri ile ilgili temel bilgileri edindirmek.
Ders İçeriği Zeytin meyvesinin hasadı ve özellikleri, Zeytininin temel fenolik bileşikleri, Zeytinin fermantasyon mikrobiyolojisi, Sofralık yeşil zeytin üretim yöntemleri, Sofralık siyah zeytin üretim yöntemleri ve Sofralık zeytinlerde görülen bozulmalar
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Zeytin üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibidir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16
ÖK 001                
Ara Toplam                
Katkı0000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11616
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları