Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GIT 102GIDA BİLİM VE TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ 2 + 01. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Gıda Teknikerliğini tanıtmak, gıda teknikerinin görevleri, bölüm misyon ve vizyonu, gıda teknikerliği eğitimi ve sektördeki çalışma alanları ile ilgili bilgi vermek, temel gıda işleme basamakları hakkında öğrencileri bilgilendirmek
Ders İçeriği Gıda teknikerliğinin tanıtımı, Gıda teknikerinin görevleri, bölümün vizyonu ve misyonu, Kütle transferi, Isıl işlemler, Evaporasyon, Gıdaların kurutulması, Fıltrasyon, Karıştırma ekipmanları, Gıda işletmelerinde temizlik
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda teknikerinin görev ve sorumlulukları hakkında genel bilgi sahibi olmak
2Gıda teknolojisinde kullanılan temel işlemler hakkında bilgilenmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16
ÖK 001                
ÖK 002                
Ara Toplam                
Katkı0000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)36136
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12020
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1YÜKSEL BAYRAM


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GIT 102 GIDA BİLİM VE TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ 2 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. YÜKSEL BAYRAM ybayram@pau.edu.tr ÇAMYO B0001 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Gıda Teknikerliğini tanıtmak, gıda teknikerinin görevleri, bölüm misyon ve vizyonu, gıda teknikerliği eğitimi ve sektördeki çalışma alanları ile ilgili bilgi vermek, temel gıda işleme basamakları hakkında öğrencileri bilgilendirmek
İçerik Gıda teknikerliğinin tanıtımı, Gıda teknikerinin görevleri, bölümün vizyonu ve misyonu, Kütle transferi, Isıl işlemler, Evaporasyon, Gıdaların kurutulması, Fıltrasyon, Karıştırma ekipmanları, Gıda işletmelerinde temizlik
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gıdaların bileşimi
2 Karbonhidratlar
3 Lipidler
4 Proteinler
5 Su
6 Mineral Maddeler
7 Vitaminler
8 Enzimler
9 Alkoller
10 Alkoloidler
11 Gıda Muhafaza Yöntemleri
12 Gıda Katkı Maddeleri, Aroma Maddeleri
13 Toksik Maddeler
14 Kontaminantlar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları