Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GIT 108ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ 2 + 02. Yarıyıl2

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Ülkemizde yetiştiriciliğin giderek arttığı organik tarım konusunda öğrenciyi bilinçlendirmek, Organik tarımın tarifini, amacını, özelliklerini ve temel ilkelerini öğretmek.
Ders İçeriği Organik Tarım konusunda genel bilgilendirme, organik üretime konu olan gıda maddelerinin üretimi, işlenmesi, pazarlanması ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Organik tarım ve organik ürün kavramlarını öğrenebilme
2Organik tarımın temel ilkelerini kavrayabilme
3Organik ve geleneksel tarım arasındaki farklılıkları kavrayabilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16
ÖK 001                
ÖK 002                
ÖK 003                
Ara Toplam                
Katkı0000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11414
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






52

2
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2022-2023 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2021-2022 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2020-2021 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2019-2020 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2018-2019 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2017-2018 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2016-2017 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER
Detay 2015-2016 Bahar1AYSEL YEŞİLYURT ER


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GIT 108 ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ 2 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi AYSEL YEŞİLYURT ER ayer@pau.edu.tr ÇAMYO B0004 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Ülkemizde yetiştiriciliğin giderek arttığı organik tarım konusunda öğrenciyi bilinçlendirmek, Organik tarımın tarifini, amacını, özelliklerini ve temel ilkelerini öğretmek.
İçerik Organik Tarım konusunda genel bilgilendirme, organik üretime konu olan gıda maddelerinin üretimi, işlenmesi, pazarlanması ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Organik tarımın tanımı, Dünya'da ve Türkiye'de organik tarımın durumu
2 Organik üretimin önemi, üretim yapılırken dikkat edilen hususlar
3 Organik Tarım Yönetmeliği'nin incelenmesi
4 Organik Tarım Yönetmeliği'nin incelenmesi
5 Üretim aşamasında, organik üretim ile konvansiyonel üretim arasındaki uygulama farklılıkları
6 Üretim aşamasında, organik üretim ile konvansiyonel üretim arasındaki uygulama farklılıkları
7 Bitkisel organik ürünlerin üretim, hasat, muhafaza ve pazarlama aşamalarında uygulanan ve dikkat edilen hususlar
8 Bitkisel organik ürünlerin üretim, hasat, muhafaza ve pazarlama aşamalarında uygulanan ve dikkat edilen hususlar
9 Bitkisel organik ürünlerin üretim, hasat, muhafaza ve pazarlama aşamalarında uygulanan ve dikkat edilen hususlar
10 Hayvansal organik ürünlerin üretim, muhafaza ve pazarlama aşamalarında uygulanan ve dikkat edilen hususlar
11 Hayvansal organik ürünlerin üretim, muhafaza ve pazarlama aşamalarında uygulanan ve dikkat edilen hususlar
12 Grup çalışması (öğrencilerin önceden gruplara ayrılarak seçtikleri organik ürünler ile ilgili araştırmalarını sınıfta sunmaları)
13 Grup çalışması (öğrencilerin önceden gruplara ayrılarak seçtikleri organik ürünler ile ilgili araştırmalarını sınıfta sunmaları)
14 Grup çalışması (öğrencilerin önceden gruplara ayrılarak seçtikleri organik ürünler ile ilgili araştırmalarını sınıfta sunmaları)
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları