Menu
PAÜ Ana Sayfa
Menu
Eğitim Bilgi Sistemi
ÖN LİSANS
.
KALE MESLEK YÜKSEKOKULU
.
SEYAHAT-TURİZM VE EĞLENCE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
.
773 TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ (2020)
Ders Bilgileri
|
Ders Öğrenme Kazanımları
|
Dersin Program Yeterlilikerine Katkısı
|
AKTS / İş Yükü Tablosu
|
Ders Şubeleri
DERS BİLGİLERİ
Ders Kod
Ders Ad
T+U Saat
Yarıyıl
AKTS
GMS 211
MESLEKİ İNGİLİZCE - I
3 + 0
3. Yarıyıl
4
DERS TANIMI
Ders Düzeyi
Ön Lisans
Ders Türü
Zorunlu
Dersin Amacı
Temel mesleki tanımlar ve kavramlar ile temel mesleki dil bilgisi yeterliklerinin kazandırmak.
Ders İçeriği
Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı.Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı.Mesleki terim, kavram ve terminoloji
Ders Ön Koşul
Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul
Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi
Yüz yüze
DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1
Mesleki yabancı dil bilmek.
2
Mesleki yabancı dil bilgisini kullanmak
DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
No
PY 01
PY 02
PY 03
PY 04
PY 05
PY 06
PY 07
PY 08
PY 09
PY 10
PY 11
PY 12
PY 13
PY 14
PY 15
ÖK 02
Ara Toplam
Katkı
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
Sayısı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)
14
3
42
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)
1
37
37
Arasınav
1
25
25
Toplam İş Yükü
Dersin AKTS Kredisi
104
4
DERS ŞUBELERİ
Dönem seçiniz :
Tüm Dönemler
2020-2021 Güz
Ders Dönemi
Şube No
Dersi Veren Öğretim Elemanı
Detay
2020-2021 Güz
3
ERCAN TUTAN
Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:
GMS 211
Dersin Adı:
MESLEKİ İNGİLİZCE - I
Saat (T+P) :
3 + 0
Şube No :
3
Öğretim Dili:
Türkçe
Şube Dönemi :
2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı :
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ERCAN TUTAN
E-Posta :
etutan@pau.edu.tr
İç Hat:
Ders Yeri
KMYO A0302,
Amaç :
Temel mesleki tanımlar ve kavramlar ile temel mesleki dil bilgisi yeterliklerinin kazandırmak.
İçerik :
Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı.Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı.Mesleki terim, kavram ve terminoloji
Devam Zorunluluğu :
Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
Hafta
Konular
1
Tourism policy and planning
2
Tourism and Economy
3
Tourism Marketing
4
Finance and Accounting for tourism
5
Business Communication
6
Ethics and Tourism
7
Hotel Management
8
Front Hotel Management
9
Kitchen Services Management
10
Food and Beverage Services Management
11
The Principles of Nutrition and Menu Planning
12
Housekeeping Services Management
13
Cleaning and Sanitation Management-Food Safety
14
Congress, Conference and Exhibition Management
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme Yöntemi
Katkı Yüzdesi (%)
Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı
60
Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav
40
Ara Sınav
T+U :
Teorik + Pratik
PY:
Program Yeterlilikleri
ÖK:
Ders Öğrenme Kazanımları
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları