DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
BNK 115GENEL İŞLETME2 + 02. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Dersin amacı öğrencilerin işletmeciliğin genel ilkeleriyle ve işlevleriyle tanışmasını sağlamaktır.
Ders İçeriği İşletmenin Temel Kavramları, Amaçları ve Çevre ile İlişkileri , İşletmelerin Sınıflandırılması, İşletmelerin Kuruluş Çalışmaları, Büyüklüğü ve Kapasitesi, İşletme Fonksiyonları.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1İşletmecilikle ilgili temel kavramları, amaçları, performans ölçütlerini ve çevresini kavrayabilme
2İşletme büyüklük kriterlerini açıklayabilme
3İşletmelerin kuruluşu, fizibilite çalışmaları ve türlerini öğrenme
4Yönetim ile ilgili kavramları tanımlayabilme, yönetim kademeleri ve becerileri ile temel yönetim fonksiyonlarını açıklayabilme
5Temel işletme fonksiyonlarını (Yönetim, Üretim, Finansman, Muhasebe, Halkla İlişkiler, İnsan Kaynakları, Pazarlama, Ar-ge vb) açıklayabilme
6Yönetim ve İşletme fonksiyonları arasındaki ilişkileri görebilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15
ÖK 02               
ÖK 03               
Ara Toplam               
Katkı000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Ödevler14141
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13030
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14040
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)11717
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Bahar1TAMER BARAN

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  BNK 115 Dersin Adı:  GENEL İŞLETME
Saat (T+P) : 2 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2020-2021 Bahar
Öğretim Elemanı :  ÖĞRETİM GÖREVLİSİ TAMER BARAN E-Posta :  tbaran@pau.edu.tr İç Hat: 
Ders Yeri KMYO A0302,
Amaç : Dersin amacı öğrencilerin işletmeciliğin genel ilkeleriyle ve işlevleriyle tanışmasını sağlamaktır.
İçerik : İşletmenin Temel Kavramları, Amaçları ve Çevre ile İlişkileri , İşletmelerin Sınıflandırılması, İşletmelerin Kuruluş Çalışmaları, Büyüklüğü ve Kapasitesi, İşletme Fonksiyonları.
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %70
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 İşletmecilikte Temel Kavramlar
2 İşletme Amaçları ve Performans Ölçütleri
3 İşletmenin Çevresi
4 İşletmelerin Kuruluşu ve Fizibilite Çalışmaları
5 İşletmelerin Sınıflandırılması
6 Yönetim ile ilgili kavramlar
7 Yönetimin fonksiyonları
8 Planlama, Örgütleme, Yöneltme, Eşgüdüm ve Denetim
9 Üretim kavramı, türleri ve özellikleri Üretim Yönetimi Sistemleri
10 Pazarlama kavramı, Pazarlama Bilgi Sistemi ve Pazarlama Araştırması
11 Pazarlama Yönetimi ve Fonksiyonları
12 Finansman
13 İnsan Kaynakları
14 Halkla İlişkiler
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Erda Ünsalan, Temel İşletmecilik BilgileriTürkçe
İsmet Mucuk, Temel İşletme BilgileriTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2021 PAU