Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ORGT 216GENEL BAĞCILIK2 + 04. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Anaçlar, üzüm çeşitleri, asma fizyolojisi, budama şekilleri, asmanın ekolojik istekleri, mineral beslenme vb. konularda bilgi sağlamak.
Ders İçeriği Bağcılığın tarihsel gelişimi, dünyada yayılma alanları, ülkemiz açısından bağcılığın önemi, asmayla ilgili bilgi ve tanımlar, bağ tesisi, yıllık bakım işleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Bağcılığın tarihi ve coğrafi yayılışı Üzümlerin sınıflandırılması Üzümün besin değeri Dünyada bağcılık, Türkiyede bağcılık ve Türkiye bağ bölgeleri, Bağ tesis edilecek yeri için edafik ve ekolojik analiz nitelikleri, Bağ dikilecek bir alanda yer hazırlığı, fidan dikimi, budama, terbiye, yıllık bakım işleri, ürünün hasadı, muhafazası ve pazara hazırlanması işlemleri öğrencilerimizi öğretmiş olacağız.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22
ÖK 001                      
Ara Toplam                      
Katkı0000000000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)31236
Ödevler248
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
Arasınav11010
Sunum (Öğrenci)2714
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1ÇAĞRI ÇAĞIRGAN
Detay 2022-2023 Bahar1ÇAĞRI ÇAĞIRGAN
Detay 2021-2022 Bahar1ÇAĞRI ÇAĞIRGAN
Detay 2020-2021 Bahar1ÇAĞRI ÇAĞIRGAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ORGT 216 GENEL BAĞCILIK 2 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. ÇAĞRI ÇAĞIRGAN ccagirgan@pau.edu.tr TMYO B0102 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Anaçlar, üzüm çeşitleri, asma fizyolojisi, budama şekilleri, asmanın ekolojik istekleri, mineral beslenme vb. konularda bilgi sağlamak.
İçerik Bağcılığın tarihsel gelişimi, dünyada yayılma alanları, ülkemiz açısından bağcılığın önemi, asmayla ilgili bilgi ve tanımlar, bağ tesisi, yıllık bakım işleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Asmaların Sınıflandırılması, Kültüre alınması ve Tarihçesi
2 Ekolojik İstekleri
3 Dünya ve Türkiye Bağcılığı
4 Morfolojik Yapı ve Özellikleri
5 Çoğaltma I-Çelikle çoğaltma , Daldırma ile çoğaltma
6 Çoğaltma II-Fidan Üretimi
7 Çoğaltma III-Bağda Aşılama Teknikleri
8 Bağ tesisi
9 Terbiye
10 Şekil ve ürün budamaları
11 Yaz budamaları
12 Sulama
13 Gübreleme
14 Bağ hastalık ve zararlıları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları