Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
LVS 108MİKROBİYOLOJİ3 + 11. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Mikroorganizmaların genel özellikleri, çeşitliliği ve çoğalması gibi konuların öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Prokaryot ve ökaryot mikroorganizmalar; Bakteriyel gruplar; Bakteriyolojik analizler ve testler.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Mikroorganizmaların yapısal ve fonksiyonel özelliklerini açıklayabilecek.
2Mikroorganizmaların izolasyon ve identifikasyon yöntemlerini öğrenebilecek.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 0015525522545    
ÖK 002              
Ara Toplam5525522545    
Katkı33133113230000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)177
Laboratuar14114
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11111
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1DOĞAN SÖZBİLEN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
LVS 108 MİKROBİYOLOJİ 3 + 1 1 Türkçe 2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. DOĞAN SÖZBİLEN dsozbilen@pau.edu.tr ACMYO A0301 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Mikroorganizmaların genel özellikleri, çeşitliliği ve çoğalması gibi konuların öğretilmesi amaçlanmaktadır.
İçerik Prokaryot ve ökaryot mikroorganizmalar; Bakteriyel gruplar; Bakteriyolojik analizler ve testler.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Mikrobiyolojiye Giriş, Tarihçe ve Canlıların Sınıflandırılması
2 Hücre ve Hücre Teorisi
3 Ökaryotik Hücreler ve Organeller
4 Ökaryotik Hücreler ve Organeller
5 Prokaryorik Hücre
6 Prokaryorik Hücre
7 Mikroorganizmaların Beslenme Tipleri ve Besiyerleri
8 Mikroorganizmaların Beslenme Tipleri ve Besiyerleri
9 Mikroorganizmalarda Gelişim
10 Mikroorganizmalarda Gelişimin Kontrolü
11 Mikroorganizmalarda Madde Değişimi ve Metabolizma
12 Mikroorganizmalarda Üreme ve Genetik Materyal
13 Virüsler
14 Küf ve Mayalar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu Prof. Dr. Selma GÜVEN ve Doç. Dr. Nükhet N. DEMİREL ZORBA Nobel YayınlarıTürkçe
Temel Veteriner Mikrobiyoloji ve İmunoloji Prof.Dr. K. Tayfun CARLI, Prof.Dr.K. Serdar DİKER, Prof.Dr. Hakan YARDIMCI, Prof.Dr. Ayşin ŞEN Prof.Dr. Mihriban ÜLGE, Prof.Dr. Cengiz ÇETİN, Prof.Dr. Mehmet AKAN, Doç.Dr. Barış SAREYYÜPOĞLU T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 1335Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları