Gıda Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans ve doktora eğitimi yapılmakta olup, gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi, gıda biyoteknolojisi, yağ bilimi ve teknolojisi, et bilimi ve teknolojisi, tahıl bilimi ve teknolojisi, süt bilimi ve teknolojisi, meyve-sebze işleme teknolojisi ve gıda işlem mühendisliği konularında dersler önerilmektedir.
Gıda Mühendisliği bölümünde öğrencilerin gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi, gıda biyoteknolojisi, yağ bilimi ve teknolojisi, et bilimi ve teknolojisi, tahıl bilimi ve teknolojisi, süt bilimi ve teknolojisi, meyve-sebze işleme teknolojisi ve gıda işlem mühendisliği konularından birinde yüksek lisans ve doktora düzeylerinde bilgi ve beceri seviyesine ulaşması amaçlanmaktadır.