GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI

Genel Bilgiler

Gıda Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans ve doktora eğitimi yapılmakta olup, gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi, gıda biyoteknolojisi, yağ bilimi ve teknolojisi, et bilimi ve teknolojisi, tahıl bilimi ve teknolojisi, süt bilimi ve teknolojisi, meyve-sebze işleme teknolojisi ve gıda işlem mühendisliği konularında dersler önerilmektedir.


Amaçlar

Gıda Mühendisliği bölümünde öğrencilerin gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi, gıda biyoteknolojisi, yağ bilimi ve teknolojisi, et bilimi ve teknolojisi, tahıl bilimi ve teknolojisi, süt bilimi ve teknolojisi, meyve-sebze işleme teknolojisi ve gıda işlem mühendisliği konularından birinde yüksek lisans ve doktora düzeylerinde bilgi ve beceri seviyesine ulaşması amaçlanmaktadır.


Programlar
1161 GIDA MÜHENDİSLİĞİ
1162 GIDA MÜHENDİSLİĞİ (TEZSİZ)
1721 GIDA MÜHENDİSLİĞİ DR.

İletişim
GöreviAdı SoyadıTelFaksE-Posta
ENSTİTÜ ANABİLİMDALI BAŞKANIProf. Dr. SAMİ GÖKHAN ÖZKAL  sgozkal@pau.edu.tr