Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
IKO 636FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETİMİNDE BİYOLOJİ KAVRAMLARININ YAPILANDIRILMASI3 + 03. Yarıyıl10

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı İlköğretim fen öğretim programındaki temel biyoloji kavramlarının yapılandırılması
Ders İçeriği Dersin amacı; öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1İlköğretim fen öğretim programı içerisinde yer alan temel biyoloji konularını kavrar.
2İlköğretim fen programlarındaki biyoloji konularını tekrar gözden geçirir ve yapılandırır.
3Biyoloji konularını diğer konu alanları (Fizik, Kimya ve Çevre) ile ilişkisini karşılaştırılarak tartışır.
4İlköğretim fen programındaki biyoloji konuları ile gündelik yaşam arasında bağ kurar.
5Alanda problem olarak gördüğü ve çalışılması gereken konuları belirler.
6Araştırmasında etik kuralları göz önünde bulundurur.
7Tek ya da çok disiplinli çalışma gruplarında görev yapabilir ve etkin iletişim sağlayabilir.
8Bilimsel raporlaştırma süreçlerini izleyerek çalışmasını sunar.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15
ÖK 001555455   55    
ÖK 002555455   55    
ÖK 003555455   55    
ÖK 004555455   55    
ÖK 005555 5    55    
ÖK 006555 5    55    
ÖK 00742      5      
ÖK 008   4      3    
Ara Toplam343230203020  53033    
Katkı444343001440000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)4728
Ödevler440160
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11515
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






260

10
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2015-2016 Bahar1NAZMİ DURKAN
Detay 2015-2016 Güz1SACİT KÖSE
Detay 2011-2012 Bahar1SACİT KÖSE


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
IKO 636 FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETİMİNDE BİYOLOJİ KAVRAMLARININ YAPILANDIRILMASI 3 + 0 1 Türkçe 2015-2016 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi NAZMİ DURKAN ndurkan@pau.edu.tr EGT A0014 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç İlköğretim fen öğretim programındaki temel biyoloji kavramlarının yapılandırılması
İçerik Dersin amacı; öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
2 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
3 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
4 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
5 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
6 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
7 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
8 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
9 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
10 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
11 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
12 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
13 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
14 öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının öğrencilere biyolojinin temel kavramlarının ve canlılarda metabolizma olaylarının, canlılarda doku ve sistemlerin kavratılmasıdır. Dersin içeriği biyoloji hakkında genel bilgiler, Bilimsel yöntem, Canlıların genel özellikleri, Biyolojik moleküller, Canlıların sınıflandırılması ve sınıflandırmanın temelleri, Hücre teorisi ve hücre yapısı, DNA’nın replikasyonu, Protein sentezi, Hücre solunumu, Fotosentez, Kalıtım, Üreme ve gelişme, Mitoz bölünme, mayoz bölünme, Ekoloji. Hayvansal dokular, Bitkisel dokular, Hayvanlarda sistemler.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları