Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 515GIDA ENDÜSTRİSİNDE DEZENFEKSİYON VE DEZENFEKTANLAR3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Dezenfeksiyon uygulamaları ve bu esnada kullanılan dezenfektanlar hakkında bilgi sahibi olmak
Ders İçeriği Mikroorganizma gelişme evreleri ve etkileyen faktörler. Dezenfeksiyon ön şartları a) Ekipman ve uygun dizaynı, b) Temizlik, c) Diğer Faktörler (sıcaklık, süre, basınç vs.) Fiziksel dezenfeksiyon yöntemleri (sıcaklık, ışın uygulamaları, yüksek hidrostatik basınç vs.) Kimyasal dezenfeksiyon ve dezenfeksiyonu etkileyen faktörler, Kimyasal dezenfeksiyonların sınıflandırılması, Klorlu bileşikler, İyonlu bileşikler, Quarterner amonyum bileşikleri, Alkol esaslı dezenfektanlar, Organik asitler, gaz halinde uygulanan dezenfektanlar, Diğer dezenfaktanlar (Ozon, Kloroform, vs.) Dezenfeksiyon etkinliğinin kontrol edilmesi Dezenfektan kalıntıları ve sorunlar. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Dezenfeksiyon mekanizmaları
2Dezenfektanlar ve gıda endüstrisinde kullanımları
3Dezenfektan kalıntılarının oluşturduğu riskler ve önleme yolları

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 0015555555555555
ÖK 0025555555555555
ÖK 0035555555555555
Ara Toplam15151515151515151515151515
Katkı5555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13232
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13333
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları