Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 520MİKOTOKSİNLER3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Dersin amacı mikotoksin oluşturan önemli küf cinsleri, önemli mikotoksinler ve bunların canlılar üzerinde etkileri ile mikotoksinlerin kontrolü, detoksifikasyonu. ve laboratuvar analiz yöntemleri hakkında temel kavramları-görüşleri öğretmektir.
Ders İçeriği Mikotoksinler ve halk sağlığı, küf gelişimini ve mikotoksin sentezini etkileyen koşullar, gıda zehirlenmesine yol açan başlıca mikotoksinler ve etmenleri olan küfler, mikotoksin zehirlenme belirtileri ve tanısı, mikotoksinlerin inaktivasyonu, mikotoksin kirliliğinin yasal denetimine ilişkin uygulamalar, Afla toksin, Ochratoksin, Rubratoksin, Sterigmatosistin, Setrinin, Patulin, Citreoviridin, Erg ot alkoloidleri, Trikotesenler. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Mikotoksinlerin gıda teknolojisindeki önemlerinin anlaşılması
2Küf gelişimi ve mikotoksin oluşumuna etki eden faktörlerin kavranması
3Mikotoksin oluşumunun kontrolü ve detoksifikasyon yollarının öğrenilmesi
4Mikotoksinlerin laboratuvar analiz yöntemleri hakkında bilgi edindirme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 0015555555555355
ÖK 0025555555555455
ÖK 0035555555555455
ÖK 0045555555555555
Ara Toplam20202020202020202020162020
Katkı5555555555455

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13232
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13333
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları