Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 513MEYVE VE SEBZE İŞLEM TEKNOLOJİSİNDE BİYOKİMYA3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Meyve ve sebzelerin temel biyokimyasal bileşenleri ve özellikleri, Meyve ve sebzelerin yetiştirilmesi ve hasadı, taşınması ve muhafazası, farklı prosesler uygulanarak işlenmesi, ambalajlanması, muhafazası ve tüketiciye ulaştırılması sırasında meydana gelen biyokimyasal değişimleri ve bunların önemini bilme.
Ders İçeriği Meyve-sebzelerin morfolojik anatomik yapıları ve kimyasal bileşimi, Meyve-sebzelerin hasat, sınıflandırma ve paketlenmeleri. Depolama, konserveleme, meyve sularına işleme, kurutma, dondurma ve diğer işleme yöntemleri sırasında meyve-sebzelerin fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapılarında oluşan değişimler.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Meyve ve sebzelerin temel kimyasal yapılarını bilme
2Meyve ve sebzelerde işlenmesi esnasında su ve diğer bileşenlere ilişkin reaksiyonlar ve değişimleri bilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 0015555555555555
ÖK 0025555555555555
Ara Toplam10101010101010101010101010
Katkı5555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13232
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13333
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları