GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

Genel Bilgiler

Gıda İşleme Bölümü, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılından itibaren faaliyetine başlamıştır. Şu anda bölüme bağlı Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı bulunmaktadır. Bölümüz akademik kadrosu, 1 yardımcı doçent ve 2 öğretim görevlisi olmak üzere 3 öğretim elemanından oluşmaktadır. Bölümümüz, kamu ve özel sektörün gereksinim duyduğu ara elemanı yetiştirmektedir. Bölüm öğrencileri ön lisans diploması ile mezun olmakta ve alanları ile ilgili lisans programlarına Dikey Geçiş Sınavı ile devam etme hakkı kazanmaktadır.


Amaçlar

Gıda İşleme Bölümü'nün amacı; öğrencilere, sektörün talep ve gelişmelerine cevap verecek şekilde gıda biliminde ve teknolojisinde bilgili, üretim işlemlerinde becerili, gıda işleme makine ve ekipmanlarının bakımı ile onarımını yapabilecek, gıda yönetmelik ve mevzuatını uygulayabilecek, gıda laboratuarlarında kalite ve kontrol yapabilecek nitelikte teorik bilgi ve beceri kazandırmaktır. Öğrenciler, bu becerileri kazanmak için, laboratuar ve pilot tesis ölçüsünde uygulama yaparlar.


Programlar
775 SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

İletişim
GöreviAdı SoyadıTelFaksE-Posta
BÖLÜM BAŞKANIÖğr. Gör. SENEM TÜFEKÇİ  stufekci@pau.edu.tr