Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTIY 533TARIM ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Ekonomik açıdan en çok kullanılan işleme yöntemlerinin ve teknolojilerinin ayrıntılı olarak anlatılması
Ders İçeriği Gıdaların işlenmesi, gıdaların kimyasal bileşim, gıdaların bozulması, gıda muhafaza yöntemleri. gıda katkı maddeleri ve toksikolojisi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
3Gıda katkı maddeleri ve toksikolojisi hakkında bilgi sahibi olur
1Gıda teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur
2Gıda teknolojisinde kullanılan işlemler hakkında bilgi sahibi olur.
4Tahıl, süt, et ve su ürünleri işleme teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001555555455454
ÖK 002555555555454
ÖK 003555555455454
ÖK 004555555454454
Ara Toplam202020202020172019162016
Katkı555555455454

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)14040
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)16060
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)12525
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları