Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 524MUTFAK VE RESTORAN ERGONOMİSİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı İşbilim Ergonomi, İşbilim Açısından İnsan, İnsan ve Performans, Uygulamalı Antropometri, İş Yeri Ortamı ve İklim Etkileri, İş Ortamı ve Aydınlatma, İş Ortamında Sağlık Sakıncaları, Ergonomik İş ve İş Yeri Düzenleme, Sistem Değerlendirme, Kalite Kontrolünde İnsan Faktörü, Ergonomik Açıdan İş Yaşamı Stresleri ve Koruyucu Yaklaşımlar, İş Kazaları ve İnsan, İş Yerlerinin Ergonomiye Uyum Kontrolünün yapılmasını öğretmek
Ders İçeriği İşbilim Ergonomi, İşbilim Açısından İnsan, İnsan ve Performans, Uygulamalı Antropometri, İş Yeri Ortamı ve İklim Etkileri, İş Ortamı ve Aydınlatma, İş Ortamında Sağlık Sakıncaları, Ergonomik İş ve İş Yeri Düzenleme, Sistem Değerlendirme, Kalite Kontrolünde İnsan Faktörü, Ergonomik Açıdan İş Yaşamı Stresleri ve Koruyucu Yaklaşımlar, İş Kazaları ve İnsan, İş Yerlerinin Ergonomiye Uyum Kontrolü
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1İş ve İş yeri düzenlemeyi bilir.
2Mutfak ve Restoran mobilyalarının ergonomik seçimini bilir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07
ÖK 001       
ÖK 002       
Ara Toplam       
Katkı0000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)11414
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)51470
Ödevler4624
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)41040
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)177
Arasınav5840
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları