Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 418PASTANE UYGULAMALARI1 + 28. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı PASTACILIĞI ÖĞRENMEK
Ders İçeriği PASTA YAPIM TEKNİKLERİ, PASTA ÇEŞİTLERİNİ ÖĞRENMEK.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1PASTACILIK HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMAK
2PASTA ÇEŞİTLERİNİ ÖĞRENMEK

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00155555555555555555
ÖK 00255555555555555555
Ara Toplam1010101010101010101010101010101010
Katkı55555555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)122
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)177
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması9327
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2017-2018 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 418 PASTANE UYGULAMALARI 1 + 2 1 Türkçe 2017-2018 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr PAU A0311-10 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç PASTACILIĞI ÖĞRENMEK
İçerik PASTA YAPIM TEKNİKLERİ, PASTA ÇEŞİTLERİNİ ÖĞRENMEK.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Genel Olarak Pastane Bölümünün Tanıtılması
2 Profesyonel pastacılık malzemelerinin tanıtılması
3 Temel pasta yapımı ile pandispanyanın hazırlanmasının öğrenilmesi ve uygulanması
4 Temel pasta yapımı ile pandispanyanın hazırlanmasının öğrenilmesi ve uygulanması
5 Temel pasta dolgu ve kaplama malzemelerinin öğrenilmesi
6 Temel pasta dolgu ve kaplama malzemelerinin öğrenilmesi
7 Temel Pasta süslemesinin öğrenilmesi ve uygulanması
8 Ara sınav
9 Temel Pasta süslemesinin öğrenilmesi ve uygulanması
10 Kuru pasta çeşitlerinin öğrenilmesi ve uygulanması
11 Kuru pasta çeşitlerinin öğrenilmesi ve uygulanması
12 Mini pastalar ve tartaletlerin öğrenilmesi ve uygulanması
13 Mini pastalar ve tartaletlerin öğrenilmesi ve uygulanması
14 Ekler ve profiterol çeşitlerinin öğrenilmesi ve uygulanması
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları