Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 411SLOW FOOD3 + 07. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Dersin amacı yiyecek içecek sektörüne yön veren farklı yaklaşım ve akımları ve bu akımların nasıl, neden ve ne zaman oluştuğunu öğrenmek; farklı mutfak akımlarını ayırt ederek mutfak sanatlarına yön veren ya da verecek olan dinamikleri anlamak.
Ders İçeriği Mutfak akımlarının tarih, ekonomi, tüketici beklentisi, mutfak profesyonelleri, medya gibi etkenlerle oluştuğu; mutfak akımı ve mutfak modası arasındaki fark; Fransız gastronomi sanatının uluslar arası mutfak diline nasıl dönüştüğü; Fransız yeni mutfak anlayışı ve bölgesel mutfak anlayışlarının doğuşu; globalleşme ve fast food akımının doğuşu; Akdeniz beslenme sistemi ve mutfak anlayışının model oluşturması; sağlık ve beslenme ilişkisiyle ortaya çıkan mutfak akımları; sürdürebilir yemek kültürü; fusion ve moleküler mutfak akımları. 
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Mutfak akımlarının tarih, ekonomi, tüketici beklentisi, mutfak profesyonelleri, medya gibi etkenlerle oluştuğunu anlar
2Yiyecek-içecek sektöründe geçmişte ve günümüzde etken olan mutfak akımlarını ayırt eder ve analiz eder
3Mutfak akımlarını ayırt ederek mutfak sanatlarına yön veren dinamikleri tespit eder
4Mutfak akımlarını temsil eden mönüler oluşturur ve uygular
5Yiyecek-içecek sektörüne yön veren ya da verecek olan tüketici beklentilerini anlar ve uygular
6Mutfak sanatları alanında kendini geliştirir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00145345345345345345
ÖK 00255555555555555555
ÖK 003                 
ÖK 004                 
ÖK 005                 
ÖK 006                 
Ara Toplam91089108910891089108910
Katkı22122122122122122

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)122
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)144
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması2816
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1HANDE MUTLU ÖZTÜRK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 411 SLOW FOOD 3 + 0 1 Türkçe 2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr TUR A0207 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Dersin amacı yiyecek içecek sektörüne yön veren farklı yaklaşım ve akımları ve bu akımların nasıl, neden ve ne zaman oluştuğunu öğrenmek; farklı mutfak akımlarını ayırt ederek mutfak sanatlarına yön veren ya da verecek olan dinamikleri anlamak.
İçerik Mutfak akımlarının tarih, ekonomi, tüketici beklentisi, mutfak profesyonelleri, medya gibi etkenlerle oluştuğu; mutfak akımı ve mutfak modası arasındaki fark; Fransız gastronomi sanatının uluslar arası mutfak diline nasıl dönüştüğü; Fransız yeni mutfak anlayışı ve bölgesel mutfak anlayışlarının doğuşu; globalleşme ve fast food akımının doğuşu; Akdeniz beslenme sistemi ve mutfak anlayışının model oluşturması; sağlık ve beslenme ilişkisiyle ortaya çıkan mutfak akımları; sürdürebilir yemek kültürü; fusion ve moleküler mutfak akımları. 
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yenilikçi Mutfak Akımlarının Tanımlanması
2 Mutfak Bilimi ve tarihi
3 Mutfak Bilimi ve tarihi
4 Yeni Pişirme Teknikleri
5 Yeni Pişirme Teknikleri
6 Füzyon Mutfak
7 Füzyon Mutfak
8 Arasınav
9 Slow Food Akımı
10 Slow Food Akımı
11 Fast Food Akımı
12 Yenilikçi Reçete Uygulamaları
13 Vejetaryen Mutfağı
14 Vejetaryen Mutfağı
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları