Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 311VEJETARYEN MUTFAĞI3 + 05. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilere vejetaryen beslenme özelliklerini, çeşitlerini, sağlık açısından faydalı ve zararlı yönlerini ve vejetaryen mutfak kültürünü öğretmektir. 
Ders İçeriği Ders; vejetaryen beslenme özellikleri, çeşitleri, sağlık açısından faydalı, zararlı yönleri, vejetaryen mutfak kültürü, özellikleri, yemek çeşitlerini konularından oluşmaktadır.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Vejetaryen beslenmenin ile sağlıklı beslenme ile ilişkisini açıklar.
2Vejetaryen mutfak kültürünün tanımını yaparak temel özelliklerini açıklar.
3Vejetaryen beslenmenin tanımını yaparak temel özelliklerini açıklar.
4Vejetaryen beslenme çeşitlerini ve özelliklerini açıklar/sıralar.
5Vejetaryen mutfak yemek reçeteleri özelliklerini açıklar/sıralar

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00134534534533445534
ÖK 00233445534534533445
ÖK 00354354355443354354
ÖK 00455443354345344553
ÖK 00544335545345344553
Ara Toplam2020191921212022201820182020222219
Katkı44444444444444444

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması236
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları