Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 431DÜNYA MUTFAKLARI - I2 + 37. Yarıyıl8

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı dünya mutfaklarını tanımak ve uygulamak
Ders İçeriği çeşitli ülkelere ait mutfak kültürlerini tanımak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1ASYA MUTFAK KÜLTÜRÜNÜ TANIMAK
2AVRUPA ÜLKE MUTFAKLARINI TANIMAK
3DÜNYA ÜLKELERİNDEKİ MUTFAKLARI TANIMAK VE MUTFAKLARINDAKİ YEMEKLERİ UYGULAMALI OLARAK YAPMAK

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00145345345345345345
ÖK 002                 
ÖK 003                 
Ara Toplam45345345345345345
Katkı12112112112112112

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14570
Ödevler21020
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması4936
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






208

8
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1BURCU KOÇ
Detay 2020-2021 Güz2BURCU KOÇ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 431 DÜNYA MUTFAKLARI - I 2 + 3 1 Türkçe 2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. BURCU KOÇ burcuk@pau.edu.tr TUR AB110 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç dünya mutfaklarını tanımak ve uygulamak
İçerik çeşitli ülkelere ait mutfak kültürlerini tanımak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Kore Mutfağı
2 Çin Mutfağı
3 Hint Mutfağı
4 Hint Mutfağı-Devam
5 Japon Mutfağı
6 Rusya Mutfağı
7 Kazakistan Mutfağı
8 İran Mutfağı
9 İsrail Mutfağı
10 Avustralya Mutfağı
11 Endonezya Mutfağı
12 Örnek Ürünler-Video
13 Mısır Mutfağı: Afrika
14 Genel Tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Gisslen, Wayne (2007). Professional Cooking. Published by John Wiley & Sons,Inc.,Hoboken,New JerseyTürkçe
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını Dünya Mutfakları II KitabıTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları